Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğaya dönüş, sürdürülebilir yaşamlar TTI Outdoor’da tanıtıldı

Doğaya dönüş, sürdürülebilir yaşamlar TTI Outdoor’da tanıtıldı

‘Doğadaki yerini keşfet’ sloganıyla, Travel Turkey İzmir Fuarı’yla eş zamanlı olarak ilk kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları fuarı, doğa tutkunlarının buluşma noktası oldu.

  • Ege Postası
  • 06.12.2021 - 13:31

Motokaravan, Çekme Karavan, Alkovenli Karavan, Mobil Evler, Özel Amaçlı Araçlar, Mobil Hizmet Karavanları, Ticari Karavanlar, Seyahat Römorkları, Karavan Yan Sanayisi ve Aksesuarları, Kamp Malzemeleri ve Ekipmanları, Karavan Kiralama Acenteleri, Dernekler ve Kulüpler, Su Kesimi 10 mt Altı Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları, Marinalar, Bisiklet ve Motosiklet gibi ürün guruplarının sergilendiği fuara, doğa ve macera tutkunlarının ilgisi yoğun oldu.

İzmir’in doğayla uyumlu kent hedefi stratejisinde küresel iklim krizine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir stratejiler TTI Outdoor aracılığıyla tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda yürüttüğü küresel iklim krizine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir politikaları, fuar kapsamında önem kazandı. 

Doğa ile uyumlu ulaşımda öncü bir kent: İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde İzmir, doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir kent hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda kentte motorlu ulaşımı azaltmak,  bisikletli ve yaya ulaşımını artırmak için pek çok altyapı, uygulama ve teşvik projesini hayata geçirdi. Makam arabası yerine şehir içi ulaşımda sık sık bisikleti tercih ederek İzmirlileri bisikletli ulaşıma teşvik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önderliğinde bisikletin kent içinde ulaşım amacıyla da kullanılmasına yönelik birçok çalışma yapıldı. Avrupa Bisiklet Rotası Ağı EuroVelo’ya Türkiye’den başvuran ve resmi olarak başvurusu onaylanan ilk kent unvanına sahip İzmir'de bisikletli turizmi artıracak adımlar atıldı. Körfezin tamamını çevreleyen bisiklet yolunun dışında İzmir’in her alanına yeni bisiklet yolları yapılıyor. Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi olan BİSİM’in her geçen gün istasyon ve bisiklet sayısı arttırılıyor. Şehir içi toplu ulaşımda bisiklet kullanımının teşviki için, belirli saatlerde yolculuk ve indirimli biniş gibi kolaylıklar sağlanarak toplu ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

‘‘İzmir bisikletçilerin anavatanıdır’’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde kentin ulaşım ağının çevreci ve ekonomik bir alt yapıya dönüştürüldüğüne dikkat çeken ACCELL Bisiklet Halkla İlişkiler Uzmanı Muhlis Dilmaç, bisiklet kullanıcılarının yanı sıra bisiklet kullanımının toplum bilincinde hafızalara kazınması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bisiklete binmeniz lazım. Bisiklet evrenseldir. 1817 yılında hayatımıza giren, özünü hiç bozmadan günümüze ulaşan çevreci ve sağlıklı bir ulaşım aracıdır. Alıcısı çoktur, ama kent yaşantısında yeteri kadar özümsenmemiştir. 14 yıl önce Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ni kurmuştum. Türkiye’ye gece bisiklet kullanımı İzmir’den doğmuştur. Şu an Türkiye’de gece bisiklete binen tüm il ve ilçelerin anavatanı İzmir’dir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, bisikletin ulaşım aracı olarak da kullanılması hedefi doğrultusunda son iki yılda İzmir'de bisikletli ulaşımda büyük dönüşüm yaşandı. Bizlerin de bu işi anlatıp reklamını yapmamız lazım. Önce herkes bisiklete binmeli. Tunç Soyer bisiklet kullanımı ve teşviki konusunda örnek bir başkan. İzmir, doğa dostu anlayışıyla öncü bir kent oldu. Bisiklet hem pratik ve sağlıklı, hem de doğayı koruyor. Karbon gazı salmıyorsunuz doğaya” diye konuştu. 

‘‘Her yönüyle çok başarılı bir fuardı’’

UKKF Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ: ‘Fuarın tanıtımını etkili bir şekilde yapmak için mutlaka bir Roadshow olmalı diye düşündük. UKKF Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek görevlileri 18 karavandan oluşan Road Show’a katıldılar. Bütün şehri gezdik. Renk kattığımızı düşünüyorum. Şehrin bizi hissettiğini düşünüyorum. İyi izler bıraktık. Dışarıda Tunç Soyer’in de katıldığı kamp ateşi yaktık. Güzel sohbetler edildi, tanışmalar oldu. Fuarcılığı düşündürdük. Fuar şirketleri saat 6 da biten, herkesin evine gittiği bir fuarı değil de, 6 dan sonra da devam eden bir fuarın gerekliliğini düşünmüş oldular. Bu konuda amacımıza ulaştık. Travel Turkey’le eş zamanlı yapılması da bizim için çok iyi oldu. Her yönüyle çok başarılı bir fuardı. Yapılan bu fuarlar ülkemize ışık tutmaktır. Hem kentimize, hem ülkemize ekonomik gelir sağlamaktır.  Destekleri için İZFAŞ ve TÜRSAB fuarcılığa teşekkür ediyorum’ dedi.

“Turizm fuarı ile birlikte olması çok verimli oldu”

Pandeminin ürünlerine olan ilgiyi etkilediğini ama sadece bununla sınırlı olmadığını belirten Mooble House Ege Bölge Müdürü Rahmi Çalış: ‘Deprem bunun bir nedeni. Ama insanların artık yavaş yavaş doğaya dönmesi, daha sosyal bir yaşama dönüş başladı. Bizim için kamp alanlarının, mesire alanlarının, piknik alanlarının, konaklama alanlarının çoğaltılması gerekiyor. Karavan ve moto-karavanlarda belki çok sorun yok ama Avrupa ile kıyasladığımızda bu alanlar şu an çok az. Fuarda bunları dile getirip paylaşabilmek bizim için bir fırsattı.  Bu fırsatı iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. Fuara katılmak bizim için de ziyaretçiler için de çok önemli. Katıldığımız için memnunuz. Bu etkinliklerin daha kapsamlı ve sık olması birliktelik açısından önemli.  İstediğimiz hedef kitlesine ulaştık. Belediyelerin burada olması, doğa koruma ve milli parkların burada olması, teknelerin olması hepsi aslında bir bütünün parçası. Her biriyle fikir alışverişinde bulunduk. Oda, dernek ve birlik başkanlarından da yoğun ilgi gördük. İzmir, Edirne ve Burdur belediye  başkanlarımız ziyaret etti.  Her biriyle iş birliği yapma modelleri nasıl geliştirebiliriz bunları konuştuk. Tunç Başkanımızın bu konuda çalışmaları var ve öncü olmasını özellikle istiyoruz. Bu belediyeler arasında domino etkisi yaratacaktır. Bizim gibi sektörde olan kişiler için çok önemli. Turizm fuarı ile birlikte olması çok verimli oldu’ diye belirtti. 

“Böyle bir fuarın İzmir’de düzenlenmesi ayrıca güzeldi”

Fuarın çok keyifli olduğunu söyleyen Decathlon Mağaza Müdürü Yeliz Zeybek: ‘Daha önce belediye ile bir iş birliğimiz yoktu. Buna öncü olduğumuz için çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçlerde de birlikte çalışmayı planlıyoruz. Hem mevcut kullanıcılarımızla bir araya geldiğimiz hem de yeni kişilere hitap ettiğimiz güzel bir dört gün oldu. Böyle bir fuarın İzmir’de düzenlenmesi ayrıca güzeldi. Bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Normalde bizim mağazalarımızda 81 farklı spor tek bir çatı altında bulunur. Fuarda öncelik verdiğimiz alanlarda ise kamp, kano, yelken, pedal gibi ürünler oldu. Aynı zamanda doğa ürünlerinden avcılık ürünlerimizi de sergiledik. İnsanlar artık daha fazla doğaya döndü. Doğa zaten uçsuz bucaksız bir cennet. Keşfettikçe daha fazla keşfetme ihtiyacı doğuyor insanlarda. Bu noktada daha büyük bir hızla bu sektörün ilerleyeceğini düşünüyorum. Turizm fuarıyla eş zamanlı olması da çok güzeldi. Turizm dediğimiz zaman turizme öncülük eden şehirlerin hepsi vardı. Türkiye’de turizm genellikle outdoor sporların da yapıldığı yerlerle paralel olduğu için aslında çok uyumlu oldu. Biz zaten marka imajı olarak doğayı önemseyen ve daha çok kullanıcı odaklı bir marka olduğumuz için fuarla uyumlu bir katılım sağladık’ diyerek sözlerini bitirdi.

Maceraseverler fuarda buluştu

2 Aralık Perşembe günü başlayıp 5 Aralık Pazar gününe kadar devam eden TTI Outdoor Fuarı, birbirinden farklı aktiviteleri ile macera ve eğlenceyi birleştirdi. Ziyaretçiler, fuar süresince “Homeros Macera Parkı Aktiviteleri”, “Accell Bisiklet Aktiviteleri”, “Ödüllü Yarışmalar” ve alanında uzman spor danışmanları ile farklı spor dalları hakkında bilgi sahibi olabilecekleri “Decathlon” etkinliklerine katıldılar. Fuar içinde kurulan “Hub Meetings” alanında ise “Kamp-Karavan Söyleşileri: Üreticiler Konuşuyor, Üreticiler Dinliyor”, “Bir Turizm Ürünü ve Yatırımı Olarak Karavan ve Tiny House”, “Bisiklet”, “Pandemi Döneminde Kamp Organizasyonları”, “Türkiye Amatör Yelken Sporu” gibi alanlarda söyleşiler gerçekleşti. Fuar kapsamında ayrıca, Ressam Savaş Simitli Resim Sergisi, doğa ve sanatı birleştirerek ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.