Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğal taştan kıtalar arası bir çağrı: “World Stone Summit”

Doğal taştan kıtalar arası bir çağrı: “World Stone Summit”

Sektörün en önemli küresel buluşmalarından biri olan Marble İzmir Fuarı, çeyrek asırlık yaşını geride bırakırken büyük değişimlere sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 10.07.2021 - 10:21

Doğal taşı dünya liginde temsil eden Marble İzmir, dünyadaki tüm sektör temsilcilerini kucaklayan bir oluşumun temelini atıyor. WSS – World Stone Summit (Dünya Taş Zirvesi), taşa dokunan herkese kıtalar arası bir davet sunuyor. Davetin ilk çağrısı, 12-13 Temmuz tarihlerinde yanıt buluyor. Amerika, Hindistan, İran, Polonya, Rusya ve Tunus ve Türkiye’nin doğal taş birliklerinden katılımcılar, worldstonesummit.com üzerinden online olarak bir araya gelecek. Tüm dünyada yaşanan sektörel gelişmeler, 26. Marble İzmir Fuarı öncesi webinarda konuşulacak.

Devlet düzeyinde birlikler katıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 25. Marble İzmir Fuarı, doğal taşın dönüşüm hareketini kıtalar arası bir çağrıya dönüştürdü. Fuar kapsamında 2018 yılında ilk kez düzenlenen Dünya Taş Forumu, 2019 yılında devlet düzeyinde birliklerin geniş katılımıyla gerçekleşti. “Doğal Taş Sektörüne Yönelik Tehditler ve Alınması Gereken Önlemler” konusunun işlendiği 2019 yılındaki 2. Dünya Taş Forumu, doğal taş kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmaların aktarıldığı kıtalar arası bir çağrı oldu.

Ülke temsilcilerinin, doğal taş endüstrisinin yayılmasında Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladığı forum, sektörün geleceği için önemli kararların alındığı uluslararası bir platforma dönüştü. Foruma, Batı dünyasında doğal taş sektörünün öncü kuruluşlarından olan Doğal Taş Enstitüsü (NSI, Amerika), Dünya Doğal Taş Birliği (WONASA, İspanya), Avrupa Doğal Taş Endüstrileri Federasyonu’nun Almanya, Avusturya, Belçika ve Çek Cumhuriyeti temsilcilikleri katılırken;  Rusya Taş Endüstrisi Birliği,  Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (FICCI), Shuitou Uluslararası Taş Fuarı (Çin), WARSAW EXPO (Polonya), Iran Stone Expo (İran), CarraraFierre (İtalya) gibi sektörün önemli kurum ve kuruluşları da katılım gösterdi.

World Stone Summit dünyaya kucak açıyor

2019 yılındaki başarısı ve sektörün önde gelen isimlerinin yoğun ilgi göstermesi ardından forumun, 25-28 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. Marble İzmir Fuarı’nda “Dünya Taş Zirvesi”ne dönüşmesine karar verildi. Yeni adıyla bir marka değeri yaratan World Stone Summit (WSS), Marble İzmir’de gelişen uluslararası iş birlikleri ile doğal taşa global marka değeri katmayı hedefleyen yeni bir oluşum haline gelecek. 26. Marble İzmir Fuar’ı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek zirvede ayrıca, 6. Uluslararası Taş Kongresi kapsamında çalıştaylar yer alacak.

Etkinliklerin yanı sıra dünya taş birlikleri ile kıtalar arası bir partnerlik yürütecek olan WSS, oluşan değerin hem ticari, hem de bilimsel temele dayandırarak disiplinler arası bir çalışma yürütecek. Süreli yayınları ve yılın 365 gün erişim imkanı ile WSS, doğal taşın kullanım faaliyetlerine pratik çözümler sunacak. WSS, doğal taş üreticililerinden son kullanıcılara kadar sektörün tüm bileşenlerine çözümler sunacak.

İlk buluşma 12-13 Temmuz’da

Taşa dokunan herkese bir davet sunan WSS, 12 Temmuz Pazartesi günü ilk çağrısına yanıt bulacak. Amerika, Çin, Hindistan, İran, İtalya ve Rusya’nın doğal taş birliklerinden katılımcıların yanı sıra Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) başkanları, online olarak bir araya gelecek. Sektörün tüm bileşenlerine hitap edecek olan webinarda; “Doğal Taş Sektörünün Fuar Takvimi”, “Sektörün Pandemi Sonrası Durumu”, “Lojistik”, “Makine” ve “Doğal Taş Sektörüne Yönelik Tehditler ve Önlemler” konuları ele alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.