Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Koştu’nun beklediği karara Cumhurbaşkanlığı onayı

Başkan Koştu’nun beklediği karara Cumhurbaşkanlığı onayı

İzmir ve Bergama’nın uzun süredir beklediği onay geldi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle İzmir ili sınırları içerisinde Batı Anadolu Serbest Bölgesi ilan edildi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2021 - 13:31

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun yeni bir yatırım ve istihdam alanı olarak tanımladığı Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) için kritik bir gelişme yaşandı.

Yaklaşık 20 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak olan 2,4 milyon metrekarelik alanı kapsayan Batı Anadolu Serbest Bölgesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile onaylandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi; “Ekli ‘Batı Anadolu Serbest Bölgesinin Kurumasına Dair Karar’ın yürürlüğe konulmasına, 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun 2. maddesi gereğince karar verilmiştir. İzmir ili sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alan, Batı Anadolu Serbest Bölgesi olarak tespit edilmiştir. Batı Anadolu Serbest Bölgesini kurup işletmek üzere, BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve işleticisi Anonim Şirketi 30 yıl süreyle yetkili kılınmıştır.”

BAŞKAN KOŞTU'DAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "2.4 milyon metrekare alanda kurulacak olan serbest bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli, bölge milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin faaliyete başlamasıyla, Bergama'da ekonomik dengelerin değişeceğini, işsizliğin sorun olmaktan çıkacağını açıklamasında ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bergama'mız ülkemizin ihracata açılan en önemli kapılarından birisi haline gelecek. Bu gurur, bu mutluluk hepimizin. Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin en kısa zamanda faaliyetlerine başlaması için canla başla çalışacağımızın sözünü yerel seçimlerde hemşehrilerimize vermiştik. Söz verdiğimiz gibi; ülkemiz ve ilçemiz için önemli bir yatırım olan Serbest Bölge'den, ilçemizdeki alt yapı ve üst yapıya, yeni yollardan tüm yolların yenilenmesine, kentsel dönüşümden dev yeşil ve sosyal alanlara, restorasyon çalışmalarından turizme, tarımdan sanayiye Bergama'mız emin adımlarla geleceğe koşuyor" dedi.

Yılların beklentisi ve özlemi ile gelişmek, ekonomik refaha ulaşmak için adeta doğum sancısı çeken kadim şehir Bergama'da yeni bir tarih yazdıklarına işaret eden Başkan Hakan Koştu, "Tarihi Bergama’da yeni bir tarih yazıyoruz. Uzun yılların beklentilerini gerçekleştirmek zaman alıyor. Tüm hemşehrilerime güven ve sabrı için teşekkür ediyorum. Bergama-İzmir-Ankara arasında mekik dokuduk. Sizler inandınız bizler başardık. Söz verdiğimiz gibi vizyon projeler için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.