Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Nebati, Şanlıurfa’ya güneş enerji santralleri kuracaklarını açıkladı

Bakan Nebati, Şanlıurfa’ya güneş enerji santralleri kuracaklarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’ya, daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği güneş enerji santralleri (GES) kuracaklarını açıkladı. Nebati, “Güneş enerji santralleriyle -size net olarak bir şey söyleyeyim- üç yıl içerisinde Urfa’da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Hesabını soracaksınız. Yetmez. Ürettiğiniz elektriği satacaksınız" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2022 - 20:22

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün memleketi Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde halka seslendi. Nebati, şunları söyledi:

“URFA’DA ENERJİ İHTİYACI TARIMSAL ABONELERDE SIFIRLANMIŞ OLACAK”

“Tarımsal abonelerin elektriğinde KDV’yi yüzde 18’den 8’e düşürdük ve en önemlisi, güneş enerji santralleriyle -size net olarak bir şey söyleyeyim- üç yıl içerisinde Urfa’da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Hesabını soracaksınız. Yetmez. Ürettiğiniz elektriği satacaksınız. Ürettiğiniz fazla elektriği de satacaksınız, Allah’ın izniyle. Üç yıl içerisinde çiftçilerimiz, bir daha ‘elektrikle ilgili şu problemi yaşadım, şu fatura problemi yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, yüksek geldi’ demeyecek. Viranşehir, Urfa ve Türkiye, ihtiyacı olan yerde güneş enerjisini kendisi üretecek. Bin megavatlık GES tesisi kurulması durumunda, iki yılda Türkiye ihtiyaçlarını karşılıyor ve 800 bin hektar, yani 8 milyon dekar alanı sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla. Viranşehir’e projelerimiz, Urfa’ya yatırımlarımız devam edecek. Gerek Tarım Kredi Kooperatifleriyle gerek diğer alanlarda her türlü yatırımlar devam edecek.

ENFLASYONUN BASKISI ALTINDAYIZ. HALLEDECEĞİZ”

Gerek kamu-özel iş birliği projeleriyle gerek doğrudan yatırımlarla biz bunları yapacağız. Zorluklar yaşıyoruz. Şu anda dünyada emtia fiyatları yükseliyor. Petrol fiyatları yükseliyor. Geçen iki yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik ve Türkiye, dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran en önemli ülkelerin başında geldi. 2020 yılında dünya küçülürken büyüdü. 2021 yılında çift haneli, yüzde 11’lik büyümeyi sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Halledeceğiz. 20 yıldır hangi problemi çözmedik? 20 yıldır çok daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Bundan sonra da geleceğiz.

“DÜNYA BU MODELİ ŞU ANDA İZLEMEYE ALMIŞ DURUMDA. DÖVİZ FİYATLARI MAKUL GİDİYOR”

Türkiye Ekonomi Modeli bir gerçekliktir ve dünya, bu modeli şu anda izlemeye almış durumda. Döviz fiyatları makul gidiyor. Bu defa başladılar sormaya: ‘Niye makul gidiyor? Ne yapıyorsunuz?’ İnanç var inanç. Millet, Türk lirasına güvenmeye başladı. Millet, Türk lirasıyla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı ve millet, girişimcilerimiz, iş yaparken enflasyonun üzerindeki bir faizle değil enflasyonun çok ama çok altındaki oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet, Türk lirasının gücünün farkına vardı. Şu zor günler geçecek. Enflasyonun üstesinden geldiğimiz gibi şu karamsarların da üstesinden gelmeyi bu millet bilir. Siz iyi olun, diri olun, bayrağınıza sahip çıkın, ezanınıza sahip çıkın. Kürt’ü, Arap’ı, Türk’ü, asla ayrımcılık yapmadan birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ruhunun bize getirdiği o özgüvenle hareket edin.”

KILIÇDAROĞLU "GÜNEŞ TARLALARI KURACAĞIZ" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ziyareti sırasında, kentte güneş tarlaları kurmayı planladıklarını belirterek, "Şanlıurfalı çiftçilere sözümüzdür, bir yere yazsınlar. Güneş enerjisini kuracağız, güneş tarlalarını kuracağız. Bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz. Bedava, bedava, bedava vereceğiz” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.