Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akaryakıt istasyonunda tabela oyununa inceleme

Akaryakıt istasyonunda tabela oyununa inceleme

EPDK, akaryakıt istasyonlarında tabela ile pompada farklı fiyat iddialarına ilişkin inceleme başlattı. EPDK Başkanı Yılmaz, uyarılan bayilerin bir daha aynı hatayı tekrar etmesi halinde iki aylık kapatma cezası verileceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 23.08.2021 - 23:43

Bazı akaryakıt istasyonlarında tabelaya yazılan fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığı iddialarına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan anında müdahale geldi.

Konu ile ilgili derhal inceleme başlatan EPDK, bütün bayileri uyararak fiyat panosu ile pompa fiyatları arasında uyumsuzluk tespit edilmesi halinde gereken adımların kurum tarafından hızla atılacağı vurgulandı.

İKİ AY KAPATMA

İncelemeye yönelik değerlendirmede bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz uyarılan bayilerin bir daha aynı hatayı tekrar etmesi halinde kapılarına 2 ay süre ile kilit vurulacağını açıkladı.

Yılmaz: “Bizim en etkili denetçilerimiz sahadaki tüketicilerimizdir. Onlardan gelecek her şikayet bizim için çok değerli. 13 binden fazla bayii yurt çapında hizmet veriyor. Yasal düzenlemelere aykırı ve gayrı ahlaki yollara başvuranları elbirliği ile sektörümüzden temizleyeceğiz” dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz şunları söyledi: “Biz bunu yalnızca fiyat tabelası üzerinden basit bir algı oyunu ya da gayrı ahlaki bir pazarlama kurnazlığı olarak görmüyoruz. Bu aynı zamanda göz göre göre tüketicilerimizi kandırarak haksız kazanç elde etme girişimidir. Derhal inceleme başlattık. 13 bin bayii arasında sayısı 3-5 de olsa kimsenin sektörümüze böyle bir leke sürmesine izin vermeyeceğiz. Böyle kötü niyetli istasyon işletmecileri ya kendilerini düzeltecek ve etik şekilde hizmet verecek ya da sektörümüzde kendisine yer bulamayacak.”   

735 BİN TL'YE KADAR PARA CEZASI

Başkan Yılmaz; bir bayinin, dağıtım şirketinin tavsiye ettiği fiyatın üzerinde ücretle akaryakıt satması halinde açacakları soruşturma sonucu 735 bin TL’ye kadar idari para cezası ödemek zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.