Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
330 bin polisin 50 bin TL promosyon talebinde sürpriz gelişme

330 bin polisin 50 bin TL promosyon talebinde sürpriz gelişme

3 bin kişilik kamu kurumlarında çalışanlar 25-30 bin TL peşin maaş promosyonu alırken, 330 bin kişilik teşkilatta aylık 60-70 TL promosyon alan polislerin mücadelesi ses getirmeye başladı. Sadece dün sosyal medyada 110 bin tweet atan polislerle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2022 - 12:10

Emniyet Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu sözcüsü Faruk Sezer’in başlattığı kampanya Emniyet Genel Müdürlüğü’nü hareketlendirdi.

Sözcü'nün de gündemin üst sıralarına taşıdığı, polislerin maaş promosyonu sorunu yaklaşık bir haftadır tüm Türkiye’de tartışılıyor. Emniyet teşkilatı mensupları, sosyal mecralarda promosyonların iptal edilmesi veya tadil edilmesi için yoğun çaba sarfediyor. Neticede “#EGMPromosyonuiptalEt” etiketi dün 110 bin tweet sınırını aştı.

“EGM HAREKETE GEÇTİ” 

Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaşanan sürpriz gelişmeyi polisinsesi.org sitesinde yayınladı.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü il ve ilçe müdürlüklerini arayarak; ne kadar promosyon tutarı aldıklarını, hangi bankadan aldıklarını ve sözleşme bitimine ne kadar süre kaldığını sorgulamaya başladı.

“AYNI BANKA, ADALET BAKANLIĞI’NA 25 BİN TL VERDİ” 

Faruk Sezer son olarak dün akşam yaptığı ve binlerce polisin takip ettiği Twitter canlı yayınında şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

“Biz bir haksızlıktan bahsediyoruz. Diyoruz ki 330 bin personeli olan bir kurumda, EGM 5 yıllık anlaşma yapıyor, 3 yıl olarak kabul edersek 10 bin 800 lira maaş promosyonuna aylık olarak imza atıyor.

En kötü en az personele sahip kamu kurumu 25 bin liraya anlaşma yaptı. Nerede bunun geri kalan?
Aynı banka, Vakıfbank geçtiğimiz gün Adalet Bakanlığı personi için anlaşma yaptı. Cezaevi gardiyanlar, infaz koruma memurları.. 25 bin lira alacak arkadaşlar.

Biz de diyoruz ki bizimkini 3 yıl olduğunu kabul edersek, tamamını bugün peşin alacak olsak 10 bin 800 lira yapıyor. Nerede arkadaş 14 bin 200 lira. Bunu sormayalım mı?
Burada bir yanlış yok mu? Yani aklı olan matematik dört işlemi bilen herkesin bileceği bir kolaylıkta soru soruyoruz. Diyoruz ki burada sizce bir yanlış yok mu?
Varsa o zaman bu yanlışı giderelim diyoruz. 3-5 bin kişilik kurumlarda 35 bin lira promosyon veriliyorsa, 330 bin kişilik bir teşkilat olarak biz 50 bin lira bekliyoruz.”

BAKAN YARDIMCISI: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, polislere yönelik promosyon protokolü ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çataklı, 18 Mart tarihinde dönemin koşullarına göre yüzde 188 artış sağlandığını ve koşulların değişmesi nedeniyle de yeni görüşmelerin devam ettiğini belirterek sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Hayatı yalan olanlarla büyükelçiliklerden çıkmayıp Polisimize tokat atanlara Meclis'te ses çıkarmayanlar, provokasyon peşinde. Polisimizin Promosyon Protokolü 18.03.2022 tarihinde imzalandı. Dönemin koşullarına göre 104 TL'den 300 TL'ye çıkarılarak yüzde 188 artış sağlandı ve 6 ayda bir de memur maaş zammı oranında artış getirildi. Değişen ekonomik koşullar nedeniyle Polisimize ve Bakanlığımızın diğer personeline yönelik VakıfBank ile maaş promosyonuna ilişkin görüşmeler bir aydır devam ediyor. Farkındayız, rol çalmaya çalışıyorsunuz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.