Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'da tepki çeken olay: Mızrakla öldürdü

Bodrum'da tepki çeken olay: Mızrakla öldürdü

Bodrum'da camgöz cinsi bir köpek balığı, kendisini uzun süre sandalla takip eden iki kişi tarafından mızrakla öldürüldü. Zararsız olduğu bilinen canlının vahşice öldürülmesi çevredeki vatandaşların da tepkisini çekti.

  • Ege Postası
  • 28.05.2020 - 15:42

Muğla Bodrum’da camgöz cinsi köpek balığı iki kişi tarafından vahşice öldürüldü.

Gümbet Koyu’ndan teknesi ile Akvaryum Koyu’na gitmek için yola çıkan bir kişi, camgöz olduğu tahmin edilen yaklaşık bir metre uzunluğundaki balığı fark etti.

Bir süre sonra çevredeki vatandaşlar da balığı görüp izlemeye başladı. Daha sonra iki kişi bir sandala binerek köpek balığının peşine düştü. Sandaldakilerden biri eline aldığı mızrağa benzer bir cisimle, sığ sudan çıkamaya çalışan balığa saplamaya başladı.

10 dakika boyunca sandalla balığın peşinde dolanan iki kişi, işkence eder gibi balığa mızrağı ardı ardına sapladı. Kimi vatandaşlar, balığın işkence edilir biçimde öldürülmesine tepki gösterdi.

Yaşananları saniye saniye kaydeden vatandaş ise yaptığı açıklamada “Biz ailemizle Akvaryum Koyu’na gidiyorduk ve kıyıya yakın bir yerde balığı fark ettik. Daha sonra bölgedeki balıkçı olduğunu tahmin ettiğim bir vatandaş fark etti. Bunlar daha sonra bir mızrakla geldiler. Mızrağı hayvana saplamaya çalıştılar. Birkaç defa denediler, hayvanı yaraladılar. En sonra mızrağı tam sapladılar ve hayvan kaçamadı. Teknede ailem de vardı, onlar daha fazla bakmaya dayanamadı ve ayrılmak zorunda kaldık. Biz tam ayrılırken hayvanı karaya çıkardıklarını gördüm” diye konuştu.

Genel itibariyle deniz planktonları ile beslenen camgöz cinsi köpek balıkları "zararsız" olarak konumlandırılıyor. Camgözlerin insanlara saldırdığı konusunda çok az örnek bulunduğu belirtiliyor. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.