Dolar 32,5252
%0.24
Euro 34,7534
%0.09
Altın 2.489,890
%1.12
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'da bir inşaat firması tarafından denize hafriyat döküldü

Bodrum'da bir inşaat firması tarafından denize hafriyat döküldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir konut inşaatından çıkan hafriyat, kamyonlarla denize döküldü. O anları kamerayla kayda alan Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güney Şirin, "Daha önce yan tarafta Besa İnşaat tarafından yapılan dolgu mahkeme kararına rağmen kaldırılmadığı için bu inşaat şirketi de bundan cesaret alıp bugün denize dolgu yapmaktadır" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 14:09

Bodrum’un Gündoğan mahallesindeki Küçükbük mevkiinde, bir inşaat firması tarafından yapılan konut projesinde çıkan hafriyat, kamyonlarla denize dökülürken görüntülendi. Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güney Şirin ve Kent Konseyi Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Çalışma Grubu Eş Sözcüsü Nihat Koyuncu tarafından kayda alınan görüntülerde, inşaat alanından çıkan hafriyatın kamyonlarla taşınarak kıyıya döküldüğü görüldü. Denizin doldurulmasını saniye saniye kayıt altına alan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Zabıtanın, ilgili firmaya 30 bin liralık para cezası kestiği bildirildi.

"SORUMLULARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Hafriyat ve molozların denize dökülme anını kayda alan Güney Şirin, şunları söyledi:

"Burada Özbekhan tarafından yapılan inşaat faaliyetinden çıkan moloz, hafriyat, kamyonlar ve iş makineleri ile deniz dökülmekte, deniz doldurulmaktadır. Daha önce yan tarafta Besa İnşaat tarafından yapılan dolgu mahkeme kararına rağmen kaldırılmadığı için bu inşaat şirketi de bundan cesaret alıp bugün denize dolgu yapmaktadır. Bu yapılan çalışma, Kıyı Kanunu’na göre açıkça suçtur. Bu suçun ortadan kaldırılması ve bu suçların bir daha işlenmemesi için tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. Bodrum Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü, Çevre Bakanlığı'nı acilen sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz."

BODRUM BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA 

Bodrum Belediyesi ise ilgili firmaya kanuni işlem uygulandığını açıkladı. Belediyenin sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

"Doğaya zarar vermek isteyenlerin karşısındayız. Küçükbük'te hafriyat ile denizi dolduran inşaat firmasının kanun dışı çalışması, ekiplerimizin müdahalesiyle durduruldu. Firmaya tarafımızdan kanuni işlem uygulanırken ilgili kurumlarla irtibata geçilerek olay ile ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.