Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ukrayna'dan kan donduran iddia: Rusya cesetleri stokluyor

Ukrayna'dan kan donduran iddia: Rusya cesetleri stokluyor

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın sahte bayrak operasyonu ile Ukrayna'yı nükleer sızıntı için suçlayacaklarını iddia etti. Yapılan açıklamaya göre Rusya delil olarak kullanmak için Ukraynalı askerlerin ölü bedenlerini buzdolaplarında stokluyor.

  • Ege Postası
  • 12.03.2022 - 12:39

Rusya-Ukrayna savaşı 17 gününde devam ederken Putin'in planlarına dair her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Son olarak Kiev Askeri İstihbarat Müdürlüğü, Putin'in Ukrayna'yı zor durumda bırakarak bir sahte bayrak operasyonu düzenleyeceğini duyurdu.

UKRAYNA'YI NÜKLEER SIZINTI İLE SUÇLAYACAKLAR

Kurumdan yapılan açıklamada Rusya'nın Çernobil'deki nükleer tesisten radyoaktif bir atık salıp bu sayede Ukrayna'yı nükleer sızıntı ile suçlamayı planladığını duyuruldu. Açıklamada ayrıca Rusya'nın 'terörist saldırı' anlamına gelecek bu operasyon için 'sahte kanıtlar' toplayarak zemin hazırlarken görüldüğü iddia edildi.

BUZDOLAPLARI UKRAYNALI ASKERLERİN CESETLERİ İLE DOLU

Ukraynalı yetkililere göre, Rusya Ukraynalı askerlerin cansız bedenlerini Hostomel'deki Antonov havaalanına yakın bir bölgedeki buzdolaplarında tutuyor. İddiaya göre Rusya sahte bayrak operasyonu sonrası bu bedenleri 'Ukraynalı sabotajcılar' olarak sergileyecek.

DÜNYAYA HAKLI OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYOR

Ukrayna istihbaratı daha önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birliklerine Çernobil'de 'insan yapımı bir felaket' yaratma emri verdiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ukrayna'ya göre Rusya bu adımı ile Ukrayna'ya destek veren dünyaya haklı olduğunu göstermeye çalışacak.

TESİSTEKİ PERSONEL GÜNLERDİR İÇERİDE TUTULUYOR

Ukrayna işgalinin ilk günlerinde Ukrayna'daki Çernobil nükleer santralini ele geçiren Rus askerler santralde çalışan 100'den fazla işçi ve 200 güvenlik görevlisinin günlerdir tesisten ayrılmasına izin vermiyor. Ukraynalı yetkililer, işgalcilerin tesisin tamircilerinin ve mühendislerinin sahaya geri dönmesine izin vermediğini belirttiler ve acil durum jeneratörlerine güç sağlamak için artık sadece 48 saatlik dizel kaldığı konusunda uyardılar. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.