Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin imzaladığı 5 uluslararası anlaşma yürürlüğe girdi

Türkiye'nin imzaladığı 5 uluslararası anlaşma yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla; Türkiye ile Maldivler, El Salvador, Nikaragua ve Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan beş anlaşma Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2022 - 11:37

Buna göre; Türkiye ile El Salvador arasında 26 Eylül 2019'da New York'ta imzalanan Kültürel İş Birliği Anlaşması onaylandı. Anlaşma uyarınca iki ülke arasında kültür ve sanat kurumları arasındaki iş birliğinin geliştirilecek. İki ülke arasında somut kültürel mirasın korunması, restorasyonu ve araştırması konusundaki doğrudan temas ve iş birliği desteklenecek. Kültürel varlıkların yasa dışı transferi ve kaçakçılığına karşı iş birliği yapacak. Geleneksel el sanatlarının tanıtımı konusunda iş birliği yapacak. Sinema alanında iş birliği yapılarak ülkelerin düzenledikleri film festivallerine katılım sağlanacak. 

MALDİVLER İLE ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN MUTABAKAT ZAPTI

Türkiye ile Maldivler arasında 30 Ocak 2022'de bu ülkenin başkenti Male'de imzalanan Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı da Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirme ve çevre alanında iş birliğini geliştirme arzusu, mevcut ve gelecek nesillerin refahı açısından çevrenin korunması, iyileştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma yaklaşımının önemi konusunda mutabakata varıldı.

MALDİVLER VE NİKARAGUA İLE TARIM VE TARIM TEKNOLOJİSİ ALANINDAKİ İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK  

Türkiye’nin tarım alanında iş birliğine ilişkin Maldivler ve Nikaragua ile ayrı ayrı imzaladığı mutabakat zaptları da onaylandı. Buna göre, taraflar tarım ve tarım teknolojisi alanında iş birliği yapacak. Mutabakat, bu kapsamda yasal çerçeveye uygun geliştirmeye çalışması amacını taşıyor.

BAE İLE METEOROLOJİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkanlık İşleri Bakanlığı Ulusal Meteoroloji Merkezi arasında 14 Şubat 2022'de Abu Dabi'de imzalanan Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı onaylandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.