Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şentop'tan Yunanistan'a tepki: Ülkemiz için artık bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür

Şentop'tan Yunanistan'a tepki: Ülkemiz için artık bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Malta Temsilciler Meclisi Başkanı Angelo Farrugia ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Şentop, Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerginliğe ilişkin, “Bu konuda biz hem NATO’da üye ülkeler olmak dolayısıyla hem komşu ülkeler olmak dolayısıyla, müzakere yoluyla bu sorunların çözülmesi yönünde görüş ve kararlılığımızı ortaya koyduk ama bu olmadığı taktirde Türkiye, sorunlarını problemlerini, meydan okumaları her türlü yöntemle çözebilecek kudrettedir” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 17:41

TBMM Başkanı Şentop, Malta Temsilciler Meclisi başkanı Farrugia ve beraberindeki heyet ile TBMM’de bir araya geldi. Şentop’un makamındaki görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ve Ege ve Akdeniz’deki son gelişmeler ele alındı. Şentop’un şunları kaydetti:

“TÜRKİYE’NİN ÜYELİK PERSPEKTİFİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ, GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ GİBİ HUSUSLARDA ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATMALIYIZ”

“Bu çerçevede, daha fazla gecikmeden ve önkoşulsuz şekilde; Türkiye’nin üyelik perspektifinin güçlendirilmesi, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi çalışmalarının başlatılması, iş birliği ve istişare mekanizmalarımıza yeniden işlerlik kazandırılması, mevcut vize serbestisi sürecimizin sonuçlandırılması ve bunun sağlanmasına kadar da kolaylaştırıcı önlemlerin alınması, yine göç iş birliğimizin yeni gerçekler ışığında gözden geçirilmesi ve terörizmle mücadelede iş birliğimizin güçlendirilmesi gibi hususlarda çalışmalarımızı başlatmalıyız.

“TÜRKİYE OLARAK BİZ DİPLOMASİ VE İŞ BİRLİĞİNDEN YANAYIZ”

Komşu ülke Yunanistan’ın son dönemde Adalar Denizi ve Doğu Akdeniz’de gerginliği tırmandıran söylemleri ve kışkırtıcı eylemleri ülkemiz için artık bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür.

Türkiye olarak biz diplomasi ve iş birliğinden yanayız. Müzakere ile sorunların çözülmesinden yanayız. Yunanistan ise iyi komşuluk ve dürüst diyalog yerine meydan okumayı tercih etmektedir. Yunanistan’ın Adalar Denizi’ni bir Yunan gölüne çevirmek istemesi kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Hava sahamızın ihlalleri ve uçaklarımıza yönelik tacizler de devam etmektedir yoğun bir şekilde. Bu tacizlerde Patriot ve Rus mamülü S-300 hava savunma sistemlerini kullanmaya çalışmaktadır. 22, 24 Ağustos ve 1 Eylül’de Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi’nin uluslararası hava sahasında NATO görevi ifa eden Türk uçaklarına S-300’leri kilitlemek suretiyle tacizde de bulunmuştur.

“TÜRKİYE MEYDAN OKUMALARI HER TÜRLÜ YÖNTEMLE ÇÖZEBİLECEK KUDRETTEDİR”

Bu konuda biz hem NATO’da üye ülkeler olmak dolayısıyla hem komşu ülkeler olmak dolayısıyla, müzakere yoluyla bu sorunların çözülmesi yönünde görüş ve kararlılığımızı ortaya koyduk ama bu olmadığı taktirde Türkiye, sorunlarını problemlerini, meydan okumaları her türlü yöntemle çözebilecek kudrettedir.”

Görüşmenin ardından Şentop ve Farrugia, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan alana karanfil bıraktı. Ardından da Şentop, konuk Meclis Başkanına Genel Kurul salonunu gezdirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.