Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şentop, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı

Şentop, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı ile ilgili olarak Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'yı aradı. Büyükelçiliğe yapılan saldırı hakkında bilgi alan Şentop, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Sosyal medya hesabından da saldırıya ilişkin paylaşım yapan Şentop, “Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan alçak saldırıyı kınıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2023 - 12:29

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne bugün sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; saldırı, bugün Bakü saatiyle 08:30 sıralarında yapıldı. Saldırıda büyükelçiliğin güvenlik teşkilatı başkanı hayatını kaybetti, iki güvenlik görevlisi ise yaralandı.

ŞENTOP, AZERBAYCAN MİLLİ MECLİS BAŞKANI’NDAN BİLGİ ALDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı ile ilgili olarak Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'yı aradı. Büyükelçiliğe yapılan saldırı hakkında bilgi alan Şentop, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin yaptığı paylaşım ise şöyle:

"Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Azerbaycan Milli Meclis Başkanı, kıymetli dostum Sahiba Gafarova'yı arayarak saldırıda şehadete yükselen kardeşimiz için duyduğumuz üzüntüyü ifade edip, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi ilettim."

"HİÇBİR ZAMAN YALNIZ DEĞİLDİR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıya ilişkin, “Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınları ile Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.