Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan füze denemesi! Putin 'Dünyada benzeri yok' dedi

Rusya'dan füze denemesi! Putin "Dünyada benzeri yok" dedi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24 Şubat'tan bu yana devam ederken, Rusya dün Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesini gerçekleştirdi. Putin, "Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek. Dünyada benzeri yok ve uzun bir süre daha var olmayacak." dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 10:03

Rusya Savunma Bakanlığı, Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Sarmat füzesinin Arhangelsk bölgesinden fırlatılarak, Kamçatka'da bulunan hedefi vurduğu belirtildi.

PUTİN: DÜNYADA BENZERİ YOK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fırlatma denemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Sarmat'ın Rusya'nın güvenliğini temin edeceğini belirterek, "Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek." ifadesini kullandı.

Putin, "Yeni kompleks, en yüksek ve teknik özellikleri bakımından tüm modern araçların üzerinden gelme yeteneğine sahip. Dünyada benzeri yok ve uzun bir süre daha var olmayacak." dedi.

Putin'in televizyonda açıklamalarda bulunduğu sırada uzun zamandır beklenen Sarmat füzesinin ilk testi gösterildi, füzeyle Rusya'nın kuzeybatısındaki Plesetsk'ten 6 bin km uzaklıktaki Kamçatka yarımadasındaki hedefler vuruldu.

SARMAT FÜZESİ

Rusya, 1988'den beri envanterinde bulundurduğu, Batılı devletlerin "Şeytan" olarak nitelendirdiği kıtalararası balistik füze Voyevoda'nın yerine koymak üzere Sarmat'ı geliştirdi.

2010'dan beri üzerinde çalışılan, Voyevoda'dan daha fazla nükleer başlık taşıyabilen, daha yüksek menzile sahip füzenin, Kuzey ve Güney Kutuplarını geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyeti bulunuyor.

Sarmat'ın, yaklaşık 200 tonluk ağırlığı ve kısa süreli aktif uçuş özellikleriyle mevcut füze savunma sistemleri tarafından engellenmesinin imkansız olduğu ileri sürülüyor. Askeri uzmanlar, Sarmat'ın 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğunu belirtiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.