Dolar 32,6130
%0.43
Euro 34,6770
%-0.16
Altın 2.524,880
%1.63
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan ABD'ye katil yanıtı!

Rusya'dan ABD'ye katil yanıtı!

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'katil' demesinin ardından Rusya'dan yanıt geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Biden için, "Ona sağlıklar dilerim" dedi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, "Biden'ın Putin yorumu çok kötü, ilişkimizi gözden geçireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 18.03.2021 - 13:34

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'katil' demesinin ardından Putin ilk kez konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Biden'ın ifadelerine ilişkin, "Ona sağlıklar dilerim" dedi. Putin, Biden'ın kendisi hakkındaki sözlerinin ABD'nin geçmiş ve mevcut sorunlarını yansıttığını söyledi.

KREMLİN: BIDEN'IN SÖZLERİ ÇOK KÖTÜ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Sadece şunu söyleyebilirim ki; Biden'ın (Putin hakkındaki) sözleri çok kötü. ABD’ye yönelik yaklaşımlarımızı analiz edeceğiz. Moskova’ya davet edilen Büyükelçimizle istişarelerle birlikte önümüzdeki dönem bunu yapacağız." ifadesini kullandı.

Biden'ın Putin hakkında yaptığı açıklamaların tarihte benzerinin görülmediğine dikkati çeken Peskov, "Biden, ülkemizle ilişkileri kesinlikle iyileştirmek istemiyor." dedi.

Moskova'nın Biden’ın açıklamalarına misilleme yapmayacağına işaret eden Peskov, bu tür açıklamaların ikili ilişkilerin dinamiklerini etkileyeceğinin altını çizdi.

Rusya ile ABD arasındaki ikili ilişkileri "çok kötü" olarak nitelendiren Peskov, iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl düzeltileceği sorusuna, ABD tarafının cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

PUTIN'İN PARTİSİNDEN BIDEN'A "BUNAK" NİTELEMESİ

Rusya’da iktidardaki parti Birleşik Rusya’nın Genel Konseyi Sekreteri Andrey Turçak ise Biden’ın açıklamasını ABD'deki siyasi çılgınlığın bir örneği olduğunu belirterek “Ayrıca liderlerinin yaşla bağlantılı bunaklığının zaferidir. Bu acizlikten ötürü meydana gelen, aşırı derecede bir saldırganlık ve tüm ülkemize bir meydan okumadır." yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABC News'te verdiği mülakatta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "katil" olduğu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için "bedel ödeyeceği" değerlendirmesinde bulunmuştu.

"BEDEL ÖDEYECEK"

Biden, ocak ayı sonunda yaptığı bir telefon görüşmesi sırasında Putin'e söz konusu iddiaların kanıtlanması durumunda buna karşılık verilebileceği konusunda uyardığını kaydetmişti. Putin'le uzun bir görüşme yaptıklarını aktaran Biden, "Seni tanıyorum ve sen de beni tanıyorsun. Bunun gerçekleştiğini tespit edersem, o zaman hazırlıklı ol dedim." ifadelerini kullandı.

"Yani Vladimir Putin'i tanıyorsunuz. Onun bir katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna Biden, "Evet." cevabını verirken, "Bedel ödeyecek, göreceksin." diye konuşmuştu.

RUSYA, WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRDI

Bu açıklamaların ardından Rusya, Washington'daki Büyükelçisini Moskova'ya çağırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, büyükelçisi Anatoly Antonov'u Rusya'nın ABD ile ilişkilerinin geleceğini tartışmak üzere Moskova'ya geri çağırdığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Rusya'nın Washington Büyükelçisi Antonov, ABD ile ilişkiler bağlamında ne yapılması ve ne yönde hareket edilmesi gerektiğini analiz etmeyi amaçlayan istişareler için Moskova'ya davet edildi. Yeni Amerikan Yönetimi neredeyse iki aydır iktidarda, 100 günlük sembolik dönüm noktası çok uzak değil ve bu, Joe Biden'ın ekibinin neleri başardığını ve neleri pek de başaramadığını değerlendirmeye çalışmak için iyi bir neden" ifadelerine yer verildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ile ilişkilerinin Donald Trump döneminden farklı olacağına işaret ederek, "Rusya'dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır." ifadesini kullandı.

Söz konusu gelişmelerden haberdar olduğunun altını çizen Psaki, "Bizim yönetimimiz, Rusya'ya karşı Trump yönetiminden farklı bir tutum takınacak. Rusya ile ilişkilerde, endişe duyduğumuz alanlarda direkt olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

(HABERTURK.COM / Reuters)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.