Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Putin, topyekun savaş ve seferberlik ilan edecek”

“Putin, topyekun savaş ve seferberlik ilan edecek”

Rusya’dan kaynaklar ve Batılı yetkililer, Rus ordusunun Ukrayna işgalindeki başarısızlıktan rahatsız olduğunu ve Putin’e Ukrayna’da topyekun savaş ve Rusya’da seferberlik ilan etme çağrısında bulunduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 30.04.2022 - 09:30

Rusya-Ukrayna savaşı 3. ayda da devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birkaç gün içinde Ukrayna'da topyekun savaş ve Rusya'da seferberlik ilan edeceği öne sürüldü.

Rusya'dan kaynaklara ve Batılı yetkililere göre, Putin Ukrayna'daki savaşın birkaç hafta içinde tamamlanacağına inanıyordu ve işgalin uzaması Rusya'da gerilime yol açıyor. İngiliz basını, işgalin uzamasından rahatsız olan Rus komutanların saldırıları artırmak amacıyla ülkede seferberlik ilan edebilmek için Putin'den Ukrayna'da topyekun savaş çağrısı yapmasını istediğini yazdı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Putin'in 9 Mayıs'taki zafer günü etkinliklerinde yedek askerleri Ukrayna'da savaşa sokmak için seferberlik ilan edebileceğine dikkat çekti. Eski NATO Komutanı Richard Sherriff de Batılı ülkelerin Rus saldırıları konusunda “en kötü senaryoya hazır olması gerektiğini” ifade etti.

“KOMUTANLAR ÖFKELİ”

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Rusya'dan bir askeri kaynak, “Komutanlar Kiev'e saldırının başarısız olmasına öfkeli. Ordudaki kişiler geçmişteki başarısızlıkların bedelinin alınmasını ve Ukrayna'da ilerlenmesini istiyor” dedi.

Daha önce de Rus ordusunun Putin'in Ukrayna işgalinin birkaç haftada tamamlanacağı yönündeki öngörüsüne tepkili olduğu ve saldırıların artırılmasını istediği haberleri basına yansımıştı.

Rusya, bu ay başında savaştaki ilk aşamanın tamamlandığını, birliklerin Ukrayna’nın başkenti Kiev çevresinden çekilerek Rusya destekli ayrılıkçıların bulunduğu doğudaki Donbas bölgesine yoğunlaşacağını duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.