Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin'den Batı'ya uyarı!

Putin'den Batı'ya uyarı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerini Ukrayna'ya daha fazla uzun menzilli füze tedarik etmemesi konusunda uyardı. Diğer yandan Ukrayna'nın başkenti Kiev'de uzun süre patlama sesleri duyuldu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2022 - 10:20

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlayan saldırıları devam ederken dün bir aydan uzun süre sonra ilk kez Kiev'e füze saldırısı gerçekleştirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'yı Ukrayna'ya daha fazla uzun menzilli silah tedarik etmeleri durumunda Ukrayna'yı daha sert vuracağı konusunda uyardı.

Doğudaki ana savaş alanı olan Sievierodonetsk'te Rus kuvvetleri saldırılarını yoğunlaştırdı, Ukrayna kuvvetleri şehrin yarısını tutuyor.

"HEPİMİZİN HAK ETTİĞİ ŞEY ZAFER"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Sievierodonetsk'ten güneye, Lysychansk'a ve Soledar'a gitti. Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Hepinizin hak ettiği şey zaferdir, bu en önemli şey. Ne pahasına olursa olsun." dedi.

Lysychansk ve Sievierodonetsk, Luhansk bölgesinde, Soledar ise Donetsk bölgesinde bulunuyor. Her iki bölge de Rusya tarafından "özgürleştirilmeyi" amaçlanıyor.

Diğer yandan, Kiev'de meydana gelen füze saldırısında bir kişi hastaneye kaldırıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihail Podolyak, "Kiev'e yapılan füze saldırılarının tek bir amacı var, mümkün olduğunca çok insan öldürmek." açıklamasında bulundu.

PUTİN'DEN BATI'YA UYARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Batı ülkeleri tarafından Ukrayna'ya daha fazla uzun menzilli füze tedarik edilirse Rusya'nın daha sert davranacağını söyledi.

ABD'nin Batı ülkelerinin Ukrayna'ya uzun menzilli füze sağlamaması konusunda uyarıda bulunan Putin, "Eğer Batı bunları tedarik etmeye devam ederse, Ukrayna'yı daha sert vururuz." dedi.

Putin, "Bu tür füzeler tedarik edilirse, onlara saldıracağız. Henüz vurmadığımız hedefler var." dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.