Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lavrov: Diğer ülkelere saldırmayacağız, Ukrayna’ya da saldırmadık

Lavrov: Diğer ülkelere saldırmayacağız, Ukrayna’ya da saldırmadık

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında yapılan üçlü görüşmenin ardından, “Belarus topraklarındaki müzakerelerin sonuç vermesini istiyoruz… Diğer ülkelere saldırmayacağız, Ukrayna’ya da saldırmadık. Biz, defalarca izah ettik; öyle bir durum ortaya çıktı ki Rusya Federasyonu güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşmaktadır… Ukrayna yönetimi, son yıllarda laf olsun diye görüşme yapılsın istiyor, somut bir çözüme ulaşmak için değil. Minsk Mutabakatı, Kiev tarafından çiğnendi” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2022 - 16:46

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin 15. gününde, Antalya’daki Diplomasi Forumu kapsamında bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı üçlü toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Sergey Lavrov, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

MÜZAKERE YOLUNUN YANLIŞ YERE KULLANILMAMASINI İSTİYORUZ”

“Bugünkü Ukrayna krizinin temelinde yatan sorunların çözümüne yönelik her girişimi destekleriz. Bu temaslar sonucunda katma değer elde etmek gerekir. Herhangi bir şekilde gerçek müzakere yolunun yanlış yere kullanılmamasını istiyoruz.

Bugünkü görüşme sonucunda şu anlaşıldı: Aslında müzakerenin yerini alacak hiçbir şey yoktur. Biz, genel olarak, Türk arkadaşlarımızın inisiyatifleriyle özellikle insani konuları ele aldık.

“YALNIZCA KAĞIT ÜZERİNDEKİ BEYANLARLA YETİNMEK İSTEMİYORUZ”

Rusya tarafının insani koridor açılması konusundaki önerisini tekrarladık. Hala geçerli olan güzergahlar, aslında durumu kontrol edenler tarafından belirleniyor. Meslektaşlarımıza şunu hatırlatmak istedik. Son müzakerelerde Rus tarafı, kendi mülahazalarını ayrıntılı bir şekilde sundu. Ukrayna tarafı da bunlara en kısa sürede cevap verebileceğini belirtti. Çünkü Belarus topraklarındaki müzakerelerin sonuç vermesini istiyoruz. Yalnızca kâğıt üzerinde yapılan beyanlarla yetinmek istemiyoruz. Ukrayna krizinin topluca bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

“DİĞER ÜLKELERE SALDIRMAYACAĞIZ, UKRAYNA’YA DA SALDIRMADIK”

Ukrayna’nın yurt dışından silah teminini tehlikeli bir eylem olarak görüyoruz. Avrupa Birliği, bütün değer ve ilkelerini ihlal ediyor ve bu şekilde ölümcül silahların Ukrayna’ya girmesini teşvik ediyor. Ukrayna’ya silah gönderenler bilmeli ki onlar eylemlerinden sorumludur.

Diğer ülkelere saldırmayacağız, Ukrayna’ya da saldırmadık. Biz, defalarca izah ettik; öyle bir durum ortaya çıktı ki Rusya Federasyonu güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşmaktadır.

Herkes biliyor, Putin temaslardan hiç kaçınmadı. Tek isteğimiz, bu temasların laf olsun diye yapılmaması. Somut mutabakatlara ulaşmak için yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlarının görüşmesinin mümkün olduğunu Kuleba’ya ilettim. Bir katma değer yaratılırsa bir araya geliriz. Ukrayna yönetimi, son yıllarda laf olsun diye görüşme yapılsın istiyor, somut bir çözüme ulaşmak için değil. Minsk Mutabakatı, Kiev tarafından çiğnendi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.