Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuleba: Ben çözüm bulma geldim, Lavrov dinlemeye geldi

Kuleba: Ben çözüm bulma geldim, Lavrov dinlemeye geldi

Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasındaki üçlü görüşmenin ardından Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları ayrı ayrı basın toplantısı düzenledi. Ateşkes konusunda ilerleme kaydedemediklerini belirten Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Ben buraya, bir Dışişleri Bakanı olarak, karar alabilme yetkisinde biri olarak çözüm bulma amacıyla geldim. Ama kendisi (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u kastediyor) sadece dinleme amacıyla geldi” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2022 - 15:54

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin 15. gününde, Antalya’daki Diplomasi Forumu kapsamında bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı üçlü toplantı, saati 11:20’de başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, saat 12:52’de basın toplantısı düzenledi.

“Çavuşoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Bu teması kolaylaştırmayı başardı” diyen Kuleba, şunları söyledi:

“İnsani bir trajedi yaşanıyor. İnsani trajediyi sonlandırmak için diplomatik yolları aramak konusunda elimden geleni yaptım. Mariupol ve Azak Denizi’nde havadan bombalamalar gerçekleşiyor.

“RUS TARAFI GÖRÜŞMEYE HAZIR OLACAĞI ZAMAN BEN DE HAZIR OLACAĞIM”

“Lavrov, (insani koridorlar açılmasını kastederek) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyu konuşacağını belirtti. Yine böyle bir formatta buluşmaya mutabık kaldım. Çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşmaya mutabıkım. Ben buraya, bir Dışişleri Bakanı olarak, karar alabilme yetkisinde biri olarak çözüm bulma amacıyla geldim. Ama kendisi (Lavrov’u kastediyor) sadece dinleme amacıyla geldi. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Rus tarafı görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım.

“ATEŞKES KONUSUNDA İLERLEME KAYDEDEMEDİK”

Ateşkes konusunu da konuştuk. Yaklaşık 24 saatlik bir ateşkes en önemli insani konulardan biri. Fakat bu konuyla ilgili de ilerleme kaydetmedik. Çabalarımıza devam etmeye karar verdik. Özellikle insani konularda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tekrardan görüşmeye, bu formatta görüşmeye ben niyetliyim. Önemli bir birlik ortamı olacaksa insanlarla bir araya gelmek isterim. Önemli olan, barış ve güvenlik konularının konuşulması. Amacımız Ukrayna’daki savaşı bitirip Ukraynalıların ve sivillerin acılarına son vermek ve bölgelerimizi Rusya’nın işgalinden kurtarmak.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.