Dolar 32,4768
%0.09
Euro 34,6932
%-0.08
Altın 2.476,540
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik görüşme gerçekleşti! Dünya rahat bir nefes aldı!

Kritik görüşme gerçekleşti! Dünya rahat bir nefes aldı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki artan gerilim dünyada kaygı yaratırken, tansiyonu düşürmeye yönelik diplomatik çabalar sürüyor. ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile Cenevre’de bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı planı olmadığını söyledi. Blinken ise Lavrov'la samimi bir görüşme yaptıklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 21.01.2022 - 16:44

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim yükselirken, ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları Antony Blinken ve Sergey Lavrov bugün Cenevre’de kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Lavrov, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek gibi bir planı olmadığını tekrarladıklarını, Ukrayna halkını asla tehdit etmediklerini ve tansiyonun düşmesini istediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Joe Biden'la Ukrayna konusunu görüşmeye her zaman hazır olduğunu kaydeden Lavrov, “Bu temaslara ciddiyetle hazırlanılması gerektiği açık” dedi.

ABD'ye sundukları güvenlik garantileriyle ilgili gelecek hafta yazılı yanıt almayı umduklarını ifade eden Lavrov, ABD'yle görüşmeleri sürdüreceklerini duyurdu.

Blinken'la yaptığı görüşmenin açık ve faydalı geçtiğini kaydeden Rus bakan, Batı'nın Ukrayna'ya silah ve askeri uzman göndermesinin Rusya'da kaygı yarattığını ifade etti.

Blinken ve Lavrov Cenevre’de bir araya geldi.

BLINKEN: İŞGALE SERT YANIT VERİRİZ

Ayrı bir basın toplantısı düzenleyen Blinken da Lavrov’la samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve diplomatik temasların devamı konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.

Ukrayna’ya güvenlik alanında desteği sürdüreceklerini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı, Rusya’nın olası işgaline hızlı ve sert bir yanıt vereceklerini, NATO’nun açık kapı politikası gibi temel değerler konusunda da geri adım atmayacaklarını söyledi.

“Rusya, Ukrayna sınırındaki birliklerini çekerek gerginliği düşürmeli” diyen Blinken, Lavrov'la görüşmesinde İran konusunun da gündeme geldiğini aktardı. ABD’li bakan, İran’la süren nükleer görüşmelerin Ukrayna’yla ilgili diplomatik temaslara örnek olabileceğini ifade etti.

‘SONRAKİ TOPLANTI GELECEK AY OLABİLİR’

Haber ajansı RIA’ya konuşan Rusya heyetinden bir yetkili, iki ülkenin gelecek ay yeniden masaya oturabileceğini söyledi.

Rusya'nın geçen sene sonuna doğru Ukrayna sınırına asker yığması ve son olarak ortak tatbikat için Belarus'a asker göndermesi, bölgede tansiyonu yükseltmişti.

İşgal iddiasını reddeden Rusya yönetimi, NATO'nun Doğu Avrupa'daki faaliyetlerinin durdurulmasını talep ediyor.

Lavrov ve Blinken, görüşme öncesinde yaptıkları açıklamalarda toplantıda önemli bir ilerleme kaydetmeyi beklemediklerini ama diplomatik temasları sürdürmek istediklerini ifade etmişti.

Rusya ve ABD arasında geçen hafta düzenlenen toplantıda Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin somut bir ilerleme kaydedilememişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.