Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kremlin'den müzakere, Lavrov'dan 'nükleer anlaşma' açıklaması

Kremlin'den müzakere, Lavrov'dan 'nükleer anlaşma' açıklaması

Kremlin'den yapılan açıklamada "Bir şey söylemek için erken ama görüşme olumlu ilerliyor" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Rusya gayrimeşru yaptırım şartlarında bile İran ile iş birliğini geliştirecek." dedi. Lavrov, İran nükleer anlaşmasının canlandırılması için uzlaşmanın tamamlanma yolunda olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.03.2022 - 13:40

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Müzakere görüşmelerinin nereye varacağını konuşmak için erken" derken olası bir barış anlaşması için heyetler arası görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Peskov sürecin şu an için olumlu ilerlediğini ifade etti.

Peskov, "Batı’nın Donetsk’te Ukrayna ordusunun yaptığı ölümcül saldırıları görmezden gelmesi bizi hayal kırıklığına uğrattı" derken dünyanın konuştuğu Rus televizyonunda haber yayını sırasında yapılan protestoyu “holiganlık” olarak değerlendirdi.

Lavrov'dan 'nükleer anlaşma' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya gayrimeşru yaptırım şartlarında bile İran ile iş birliğini geliştirecek." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının, Rusya-İran ilişkilerini etkilemeyeceğine dair garanti verdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise, "ABD'nin, İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması sürecinde fahiş taleplerden vazgeçeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Lavrov, İran nükleer anlaşmasının canlandırılması için uzlaşmanın son aşamada olduğunu açıklamıştı.

İRAN İLE NÜKLEER ANLAŞMA

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ve Almanya, 2015'te İran nükleer silah programının önlenmesine yönelik OKEP’i imzalamıştı. Ancak, Eski ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2018'de bu anlaşmadan çekildiğini açıklamış ve İran'a ağır ekonomik yaptırımlar getirmişti.

20 Ocak 2021'de görevi devralan ABD Başkanı Biden ise ilk icraatlarından biri olarak Dışişleri Bakanlığı'na İran nükleer anlaşmasına dönüş için müzakereleri başlatma talimatı vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.