Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kabil'de bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Kabil'de bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan Eid Gah Camii'nin yakınlarında bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 13 kişi yaşamını yitirdi, 32 kişi yaralandı.

  • Ege Postası
  • 03.10.2021 - 15:15

aliban sözcüsü ve Taliban yönetiminin "Kültür Bakanı Yardımcısı Vekili" Zabihullah Mücahid, Kabil'in Çemen Huzuri bölgesindeki Eidgah Camisi girişinde bombalı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Mücahid, saldırıda çok sayıda sivilin öldüğünü açıkladı. 

Taliban geçici hükümetinin "İçişleri Bakanlığı sözcüsü" Saeed Hosti ise  saldırıda ilk belirlemelere 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Geçen hafta vefat eden annesi içina camide hadim töreni düzenleyeceğini belirten Mücahid, sosyal medyadan tüm halkı davet etmişti.

Bununla birlikte, patlamadan hemen önce Taliban, Zabihullah Mücahid'in annesinin hatim töreni için Eid Gah Camii'ne giden yolu trafiğe kapatmıştı.

Diğer taraftan, Taliban sözcüsü Bilal Karimi Associated Press'e verdiği demeçte, saldırıda Taliban savaşçılarının zarar görmediğini söyledi. Ölenlerin sayısı hakkında bilgi vermedi ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Kabil'deki İtalyan destekli bir hastane ise patlamada yaralanan dört kişiyi tedavi ettiğini duyurdu.Caminin çevresi, yoğun güvenlik önlemi alan Taliban tarafından kordon altına alındı.

Saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı. Ancak, Ağustos ortasında Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinden bu yana, Taliban üyelerine yönelik yönelik saldırılar arttı. 

DAEŞ/Horosan adlı grup, doğudaki Nangarhar eyaletinde güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor ve Taliban'ı bir düşman olarak görüyor. DAEŞ/Horosan, eyalet başkenti Celalabad'daki cinayetler de dahil olmak üzere Taliban'a yönelik çok sayıda saldırıyı üstlendi.

Ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad kentinde dün akşam saatlerindeki silahlı saldırıda da 2 Taliban mensubu ve 2 sivil yaşamını yitirmişti. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.