Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Ankara'da

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Ankara'da

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Ankara’ya geldi. Herzog iki gün sürecek Türkiye programına Anıtkabir’i ziyaret ederek başladı. Herzog’un uçağına, Türkçe “Gelecekte, barış, işbirliği” yazılması ve zeytin dalı resmi çizilmiş olması dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 09.03.2022 - 17:43

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. Herzog ve ekibinin olduğu uçak öğleden sonra Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Herzog’u Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer yetkililer karşıladı.

ZEYTİN DALI RESMİ VE “GELECEK, BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ” VURGUSU

Herzog ve beraberindekileri taşıyan Airbus A320 tipi uçağın üzerinde Türkçe, İngilizce ve İbranice yazılar ile kokpit bölümünü kaplayan zeytin dalı resminin bulunması dikkat çekti. Uçağın kapısına yakın bölümünde, gövdesinin yan tarafının tamamını kaplayacak şekilde, “Gelecekte, barış, işbirliği” mesajının Türkçe, İngilizce ve İbranice yazıldığı görüldü.

ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Herzog, Esenboğa Havalimanı'ndan Anıtkabir’e giderek iki günlük Türkiye gezisine başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Herzog, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

“BÜYÜK LİDERİN BİLGELİĞİNİ TAKİP EDEREK VE CESURCA İŞBİRLİĞİ YOLUNU SEÇEREK”

Herzog, Anıtkabir Özel Defteri’ne İngilizce olarak şu mesajı yazdı: 

“Büyük vizyoner Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzleştiren bu tarihi mekânı ziyaret etmek bir ayrıcalık. Bu büyük liderin bilgeliğini takip ederek ve cesurca işbirliği yolunu seçerek birçok meyvayı daha güvenli ve daha istikrarlı bir dünya için, milletlerimiz, inançlarımız, bölgemiz ve dünya için birlikte toplamayı dilerim.”

Herzog, eşi Michal Herzog ile birlikte Atatürk Müzesini de gezdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.