Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İran'dan açıklama: Meşru müdafaa, savaş peşinde değiliz

İran'dan açıklama: Meşru müdafaa, savaş peşinde değiliz

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Irak'taki iki ABD üssünün füzelerle vurulmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, "Orantılı yanıt, savaş peşinde değiliz" denirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de benzer içerikte bir mektup gönderildi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2020 - 09:18

İran, Irak'taki iki ABD üssünü füzelerle vurdu. 

General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine yanıt olarak yapıldığı belirtilen saldırıyla ilgili İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif bir açıklama yaptı. 

Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa yaptıklarını belirten Zarif, "Vatandaşlarımız ve üst düzey yetkililerimize yönelik korkakça saldırının düzenlendiği üs hedef alınarak orantılı bir yanıt verildi ve tamamlandı. Çatışmaların tırmanması ya da savaş peşinde değiliz. Ancak her türlü saldırganlığa karşı kendimizi koruyacağız" dedi. 

BMGK'YE MEKTUP: SAVAŞ PEŞİNDE DEĞİLİZ

İran yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) gönderdiği mektupta, "savaş peşinde olmadıklarını" bildirdi.

İran devlet medyasının haberine göre, Tahran yönetimi Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurmasının ardından BMGK'ye ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e mektup gönderdi. 

Mektupta, "Savaş peşinde değiliz. Bize karşı yapılacak her türlü askeri maceracılığa karşı uyarıda bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.