Dolar 32,5697
%0.07
Euro 34,8560
%-0.03
Altın 2.435,480
%0.22
Bist-100 9.716,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azerbaycan'ın İran büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2023 - 10:20

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bir saldırganın Azerbaycan'ın İran'daki büyükelçiliğinin önündeki nöbetçi kulübesine ateş açması sonucu bir kişinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, "Saldırgan nöbetçi kulübesinden içeri girerek Kalaşnikof saldırı tüfeğiyle güvenlik şefini öldürdü" denildi. 

ERDOĞAN KINADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan bu saldırıyı kınadı. Erdoğan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

 “Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye, can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır.”

ŞENTOP, AZERBAYCAN MİLLİ MECLİS BAŞKANI’NDAN BİLGİ ALDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı ile ilgili olarak Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'yı aradı. Büyükelçiliğe yapılan saldırı hakkında bilgi alan Şentop, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin yaptığı paylaşım ise şöyle:

"Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Azerbaycan Milli Meclis Başkanı, kıymetli dostum Sahiba Gafarova'yı arayarak saldırıda şehadete yükselen kardeşimiz için duyduğumuz üzüntüyü ifade edip, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi ilettim."

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını, Türkiye'nin Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğunu vurguladı. 

Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. 

Çavuşoğlu, "Can Azerbaycan'ın yanındayız" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu'nun saldırıya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: 

"Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın İran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisine Allah’tan rahmet, Can Azerbaycan'a başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan yalnız değildir." 

ÜNAL ÇEVİKÖZ: ALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Ünal Çeviköz, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Çeviköz, şunları kaydetti:

“Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne bu sabah düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek isteriz. Menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden büyükelçilik personeline Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kardeş Azerbaycan ile dayanışma içerisinde acılarını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz.”

ZORLU: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Saldırıyı kınayan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Kardeş Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan alçak saldırıyı lanetliyoruz. Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bilinmelidir ki; Azerbaycan, Türkiye’nin şahdamarıdır ve İYİ Parti bu hain saldırılara karşı her zaman kardeşlerinin yanında olacaktır!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.