Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Irak terör örgütlerine karşı etkin mücadele yürütemiyor'

'Irak terör örgütlerine karşı etkin mücadele yürütemiyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak terör örgütlerine karşı etkin mücadele yürütemiyor, bize karşı provokasyonlarının nedeni bu" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2022 - 10:49

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak terör örgülerine karşı etkin mücadele yürütemiyor, bize karşı provokasyonlarının nedeni bu" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Irak'ın terör örgütlerine karşı etkin mücadele yürütemediğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Irak’ta maalesef radikal gruplar, terör örgütleri mevcut. DAEŞ ülkenin önemli bölümünü kontrol altında tutuyordu. Bizlerin de desteğiyle DAEŞ artık güçlü değil. Bir taraftan PKK, PKK’nın oradaki mevcudiyeti güçlü. Kontrol ettiği köyler var, Sincar var. Onun dışında da farklı milisler dedikleri gruplar var. Sonuçta provokasyonlar devam ediyor. Bizim oradaki mevcudiyetimize daha önce de tacizler oldu. " dedi.

Çavuşoğlu, "Ama Irak’ta maalesef terör örgütleri çok etkin ve Irak yönetimi bu terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürütemiyor. Bize yönelik provokasyonların da sebebi bu. Bu mücadeleyi biz güçlü bir şekilde yapıyoruz. Irak’ın toprak bütünlüğüne, sınır bütünlüğüne destek vererek, saygı duyarak. Yaptığımız operasyonlar bu bakımdan da önemli. Dün akşamki provokasyon da bugüne kadar yapılan taciz ve provokasyonların bir parçası." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: “MUSUL BAŞKONSOLOSLUĞUMUZA SABAH SAATLERİNDE BİR SALDIRI GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile Irak’ta Musul Başkonsolosluğu’na bu sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini bildirdi.

“BMGK TOPLANTISI SIRASINDA GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI DA VAHİM VE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Bakanlık açıklaması şöyle:

“Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.