Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiltere Sağlık Bakanı istifa etti

İngiltere Sağlık Bakanı istifa etti

Danışmanını öperek Corona virüs kurallarını ihlal ettiğine yönelik eleştirilerin hedefi olan Hancock istifa etti. Hancock, "Twitter'dan paylaştığı video ile kurallara uymadığım için istifa etmek zorundayım" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2021 - 22:31

Eşini danışmanıyla aldatırken çekilen görüntüleri ortaya çıkan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock istifa etti. 42 yaşındaki Hancock istifa haberini Twitter'dan yayınladığı video ile duyurdu.

İngiltere Başbakanlık ofisi de Hancock'un istifa mektubunu Başbakan Boris Johnson'a sunduğunu açıkladı.

Hancock istifa mektubunda, "Bu salgında çok fazla fedakarlık yapan insanlara hayal kırıklığına uğrattığımızda dürüst olmayı borçluyuz." ifadelerine yer verdi. Fiziki mesafe kurallarını ihlal ettiği için tekrar özür diledi.
Johnson, mektubu aldığı için üzgün olduğunu belirtti. Hancock'a hizmetlerinden dolayı kendisiyle gurur duyması gerektiğini söyleyerek, desteği için teşekkür etti.

Matt Hancock, hükümetin pandemiye karşı mücadelesinin merkezinde yer alan isimdi. Halka her açıklamasında sıkı karantina kurallarına uyma çağrısı yapıyordu.

The Sun gazetesi cuma günü Hancock'un 43 yaşındaki milyoner lobici Gina Coladangelo ile çekilen güvenlik kamerası görüntülerini yayımlamıştı.

O fotoğraflarda Hancock, kendisi gibi evli olan 3 çocuk annesi Coladangelo'yu öperken görüntülenmişti.

Hancock Covid kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle istifa baskısı altındaydı. Muhalefet İngiliz siyasetçinin istifa kararını doğru bulduklarını ancak Başbakan tarafından kovulması gerektiğini söyledi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock’ın istifasının ardından ülkenin ilk Müslüman İçişleri Bakanı ve eski Maliye Bakanı Sajid Javid, yeni Sağlık Bakanı olarak atandı.( NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.