Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu

İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu

İngiltere’nin yeni başbakanı, Boris Johnson hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev alan Rishi Sunak oldu. Sunak, “Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmek en büyük önceliğim olacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2022 - 16:13

İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın istifasıyla boşalan Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı’na, Johnson hükümetinin Maliye Bakanı olan Rishi Sunak seçildi. Penny Mordaunt’ın adaylıktan çekilmesi üzerine Sunak, milletvekilleri ve parti üyeleri arasında bugün yapılan seçimi kazandı ve böylece İngiltere’nin yeni başbakanı oldu.

Sunak, Muhafazakar Parti binasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Liz Truss'u ülkeye yaptığı kamu hizmetinden dolayı saygıyla anıyorum. Yurt içinde ve yurt dışında, büyük bir değişim döneminde ve son derece zor koşullar altında haysiyet ve zarafetle liderlik etti. Meclis'teki meslektaşlarımın desteğini almaktan, Muhafazakar Parti’nin genel başkanlığına seçilmekten onur duyuyorum.

“DERİN BİR EKONOMİK SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Mükemmel bir ülke olan Birleşik Krallık'a çok şey borçluyum. Ancak şüphesiz derin bir ekonomik sorunla karşı karşıyayız. Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmek en büyük önceliğim olacak. Çünkü karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmenin, çocuklarımız ve torunlarımız için daha iyi, daha müreffeh bir gelecek inşa etmenin tek yolu budur.

Size dürüstlük ve alçakgönüllülükle hizmet edeceğime ve her gün İngiliz halkına hizmet etmek için çalışacağıma söz veriyorum.”

LIZ TRUSS: SANA DESTEĞİM TAM

Eski Başbakan Truss, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Muhafazakar Parti Lideri ve Başbakanımız olarak atanan Rishi Sunak’ı tebrik ederim. Sana desteğim tam” dedi.

“HALK, GENEL SEÇİMLE İNGİLTERE’NİN GELECEĞİ HAKKINDA SÖZ SAHİBİ OLMAYI HAK EDİYOR”

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genel başkanlığa Rishi Suhak’ın seçilmesine tepki gösterdi. Rayner, “Muhafazakarlar, Rishi Sunak'ı, Başbakan olarak ne yapacağı hakkında tek kelime etmeden taçlandırdı. Yetkisi yok, yanıtı yok, fikri yok. Kimse oy vermedi. Halk, genel seçim ile İngiltere'nin geleceği hakkında söz sahibi olmayı hak ediyor” paylaşımını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.