Dolar 32,5627
%0.15
Euro 34,8834
%0.63
Altın 2.431,130
%-0.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiltere'de Kral 3. Charles dönemi resmen başladı

İngiltere'de Kral 3. Charles dönemi resmen başladı

Kraliçe 2.Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından tahta çıkan Kral 3. Charles bugün resmen İngiltere Kralı ilan edildi. Londra’da St. James Sarayı’nda düzenlenen törende Kral 3. Charles, “Bu büyük mirasın ve egemenliğin bana geçen görev ve ağır sorumluluklarının son derece farkındayım. Bu sorumlulukları üstlenirken, anayasal hükümeti desteklemek için ortaya konan ilham verici örneği takip etmeye ve bu adaların ve dünyanın her yerindeki İngiliz Milletler Camiası Krallık ve topraklarının halklarının barışı, uyumu ve refahı için çalışacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.09.2022 - 15:00

İngiltere’de 8 Eylül’de hayatını kaybeden Kraliçe 2.Elizabeth’in oğlu 3.Charles bu sabah Londra’da Saint James Sarayı’nda düzenlenen seremoniyle resmen kral ilan edildi. Kral 3.Charles, bu sabah St. James Sarayı'nda 200 Konsey üyesi, 14 diplomat, devletin yüksek dairelerindeki görevlilerle toplantı yaptı. Kral 3.Charles’ın eşi Camilla ve oğlu Prens William’ın da bulunduğu seremoniye İngiltere'nin eski başbakanları Boris Johnson, David Cameron, Theresa May, Gordon Brown ve Tony Blair de katıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün resmen açıklanmasını takiben 3. Charles'ın Kral olduğu resmen ilan edildi. Seremoninin ilk bölümünden sonra 3.Charles’ın konuşmasını yapacağı Taht Odası’na geçildi. Annesi Kraliçe 2.Elizabeth’i anarak konuşmasına başlayan Kral 3.Charles şunları söyledi:

“Lordlarım, hanımefendiler ve beyefendiler, sevgili annem Kraliçe'nin ölümünü duyurmak en üzücü vazifemdir. Bütün dünyanın, hepimizin acısını çektiği telafisi olmayan kayıp için bana sempati duyduğunu söyleyebilirim.

Bir aile olarak hepimize, bu krallığa ve onun parçası olduğu daha geniş çaplı uluslar ailesine gelince, annem ömür boyu sevgi ve özverili hizmetin bir örneğini verdi. Annemin hükümdarlığı, süresi ve adanmışlığı bakımından eşsizdi. Bugün yas tutarken bile, bu en sadakatli ömür için şükrediyoruz. Bu büyük mirasın ve egemenliğin bana geçen görev ve ağır sorumluluklarının son derece farkındayım.

Bu sorumlulukları üstlenirken, anayasal hükümeti desteklemek için ortaya konan ilham verici örneği takip etmeye ve bu adaların ve dünyanın her yerindeki İngiliz Milletler Camiası krallık ve topraklarının halklarının barışı, uyumu ve refahı için çalışacağım. 

Bu amaçla, hükümdarı olmaya çağrıldığım halkların sevgi ve sadakatine sahip çıkmam gerektiğini ve bu görevlerin yerine getirilmesinde onların seçilmiş meclislerinin konseyinin bana rehberlik edeceğini belirtmek isterim.

Sevgili eşimin bana verdiği daimî destek beni son derece cesaretlendiriyor. Devlet Başkanı ve Millet Başkanı olarak resmi görevlerimi destekleyen Hükümdarlık Hibesi karşılığında, Kraliyet Malikanesi de dahil olmak üzere atalardan gelen gelirleri herkesin yararına Hükümetime teslim etme geleneğini sürdürme isteğimi ve niyetimi teyit etmek için bu fırsatı değerlendireceğim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.