Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan ile görüşen Putin’den Montrö açıklaması

Erdoğan ile görüşen Putin’den Montrö açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna ile yaşanan Donbass krizi, Montrö anlaşmasının önemi ve Sputnik V aşısının ortak üretimi ele alındı.

  • Ege Postası
  • 09.04.2021 - 18:17

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbass bölgesindeki gelişmelerin yanı sıra Suriye, Libya ve corona virüsü salgını ile mücadele gibi pek çok konu ele alındı.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, iki liderin, Soçi mutabakatına da değindiği ve İdlib’de teröre karşı ortak mücadelenin önemini vurguladığı ifade edilirken, Libya’daki durumu da görüştükleri aktarıldı.

Öte yandan Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gerilime dair liderler temas hattındaki durumu kötüleştiren tehlikeli ve kışkırtıcı eylemlerin yeniden başlamasıyla ilgili endişeler dile getirildi.

Açıklamada Putin’in, Kanal İstanbul projesine bağlı olarak Montrö sözleşmesinin korunmasının önemine dikkat çektiği ifade edildi. (Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.