Dolar 32,5176
%-0.09
Euro 34,8249
%-0.12
Altın 2.427,490
%-0.11
Bist-100 9.696,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştüğünü belirterek, “Kudüs başta olmak üzere Filistin’de yaşananlar nedeniyle ramazanı buruk geçirirken İsrail'in saldırılarında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa diledim. Görüşmemizde, İsrail'in Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini şiddetle kınadığımı ve Mescid-i Aksa’nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlerin karşısında duracağımızı Sayın Abbas'a ifade ettim” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2022 - 00:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Erdoğan’ın paylaşım şöyle:

“Bugün Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Kudüs başta olmak üzere Filistin’de yaşananlar nedeniyle ramazanı buruk geçirirken İsrail'in saldırılarında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa diledim. Görüşmemizde, İsrail'in Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini şiddetle kınadığımı ve Mescid-i Aksa’nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlerin karşısında duracağımızı Sayın Abbas'a ifade ettim. Türkiye, her daim Filistin’in yanındadır. Yaşananlar, Filistinli tüm grupların birlik ve uzlaşı yolunda çalışmasının zaruretini hatırlatmaktadır. Sayın Abbas’a hem itidal telkinleri hem de birlik bakımından sergileyeceği sağduyulu liderlik dolayısıyla şükranlarımı ilettim.”

İSRAİL CUMHURBAŞKANI ISAAC HERZOG'U ANKARA’DA AĞIRLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u 9 Mart 2022 tarihinde Ankara’da ağırlamıştı. Erdoğan, Herzog’la yaptığı görüşmenin ardından, "Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Müşterek hedeflerimiz, ülkelerimiz arasında ortak çıkarlara dayalı siyasi diyaloğun yeniden canlandırılmasıdır" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.