Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması

Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın askıya aldığı ‘Tahıl Koridoru’na ilişkin, “İstanbul’da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9,3 milyon tonunu dünyanın hizmetine sunarak gıda krizinin azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz, insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.10.2022 - 14:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul'da düzenlenen 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ile Tıp Tarihine ve Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan, törende şöyle konuştu:

“Dünyanın gelişmiş diye tarif edilen ülkeleri, hemen her alanda olduğu gibi sağlıkta da sadece belirli bir gelir seviyesinin üzerindeki insanlara yüksek standartta hizmet veren bir sisteme sahip. Bu sistemde düşük ve orta gelire sahip kesimlerin işi, şayet çok büyük maddi külfetleri göze almazlarsa gerçekten çok zor. Gelişmiş ülkelerde hastane kapılarına bile yaklaştırılmadan salgınla mücadele etmeye çalışan insanların hikayelerine, oralardaki eşimiz ve dostumuzdan dinleyerek, medyadan takip ederek hepimiz şahit olduk. Hastaların ilgisizlikten öldüğü yaşlı bakımevlerinden hepimizin içini yakan görüntülerin yansıdığı vahim durumlarla karşılaştık. Az gelişmiş diye tarif edilen ülkelerde içler acısı durumu anlatmaya bile gerek duymuyorum.

“UKRAYNA BUĞDAYININ 9,3 MİLYON TONUNU DÜNYANIN HİZMETİNE SUNARAK GIDA KRİZİNİN AZALTILMASINI SAĞLADIK”

Türkiye olarak, küresel salgın ile imtihanımızı hem vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetleriyle hem de 161 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa gönderdiğimiz tıbbi destek ile alnımızın akıyla verdik. Salgının ilk günlerinden itibaren, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ inancıyla hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferberlik ettik. Benzer bir süreç, gıda krizinin en temel unsuru olduğu küresel üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanmaktadır. Dünya buğday üretiminin yaklaşık üçte biri Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu buğdayların açlık tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelere ulaştırılması konusunda gösterdiğimiz gayretin en yakın şahidi sizlersiniz. İstanbul’da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9,3 milyon tonunu dünyanın hizmetine sunarak gıda krizinin azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz, insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

“HER 100 İLAÇTAN 89’UNU YERLİ ÜRETİMLE SAĞLIYORUZ”

Vatandaşlarımızın tükettiği her 100 ilaçtan 89’unu yerli üretimle sağlıyoruz. Yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz Türkovac aşımızla dünyada Covid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasına girdik. Giderek artan bir sağlık tehdidi olan kanser hastalıklarında koruyucu sağlık hizmetleri ve tedavi konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.