Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan Bali'de, Biden ve Macron ile görüştü

Erdoğan Bali'de, Biden ve Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Bali'de ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Erdoğan-Biden görüşmesinde ABD Başkanı Biden, F16 sürecine yönelik desteğinin devam edeceğini söyledi. Biden ayrıca İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. ABD Başkanı, tahıl koridorunda sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabası için de Erdoğan'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'a, tahıl koridorunun yoğun çabalarla yeniden işlemeye başladığını, mutabakatın devamı için AB'nin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2022 - 11:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Endonezya'nın Bali Adası'nda, bugün ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabında görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Görüşmede, ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı. ABD Başkanı Biden, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. 

Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç’in NATO üyeliği sürecinde Türkiye’nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.”

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

ZİRVE ÖNCESİ ERDOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Endonezya'ya gitmeden önce İstanbul'da gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütü lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesi ile ilgili soruya, "Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz olursa bunu da yine kendisi ile konuşacağız" yanıtını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'ye hareket etmeden önce "G20 Liderler Zirvesi'nde Biden ile bir görüşmeniz olacak mı? Putin ile yaptığınız görüşme neticesinde tahıl koridorunun yeniden işlemeye başlamasına ilişkin zirve öncesinde de bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Bu bir lider siyasetidir. Bu lider siyasetinin gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik. Tabii birbirimize olan öz güven olmamış olsa, bu adımı atamayız ve bunu da gerçekleştiremeyiz. Ama birbirimize olan öz güven, saygı bu tür adımları atmaya bizi teşvik ediyor. Ve bunu gerçekleştirmeye de vesile oluyor."

Diğer yandan iki lider son olarak Haziran ayında Madrid'de gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'nde görüşmüştü.

ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ

Erdoğan ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de baş başa görüştü. Cumhurbaşkanlığı, bu görüşmeye ilişkin de "Bali’deki G20 Liderler Zirvesi’nde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'a, tahıl koridorunun yoğun çabalarla yeniden işlemeye başladığını, mutabakatın devamı için AB'nin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da G20 Zirvesindeki ikili görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.