Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile Madrid'de bir araya geldi

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile Madrid'de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında bulunduğu Madrid’de, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

  • Ege Postası
  • 29.06.2022 - 20:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi dolayısıyla İspanya’nın başkenti Madrid’de, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, görüşmenin başında yaptığı konuşmada, "Zirvede yarın devam edecek çalışmalarımızla inanıyorum ki ülkelerimize dolu dolu dönme fırsatını bulacağız. Sizlerin özellikle ABD olarak bu işte ön alışınız, NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hububat ve akaryakıt alanında olumsuz gelişmeler yaşandığını belirten Erdoğan, "Bu konuda denge politikasıyla süreci çözmenin gayreti içindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım. Bir an önce de hububat konusunda şu anda bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkân sağlayalım" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; ABD Başkanı Biden ise yaptığı konuşmada, Erdoğan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Biden, “İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin ilerlemesi" dolayısıyla Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. ABD Başkanı Biden, "Harika bir iş yapıyorsunuz. Size teşekkür etmek istiyorum" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan NATO Zirvesi kapsamında bugün bir araya geldi. Beyaz Saray, yaklaşık bir saat süren yazılı açıklamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Başkan Biden, bugün NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Başkan Biden, Türkiye ve diğer müttefiklerin, Finlandiya ve İsveç'i NATO'ya katılmaya davet etmenin önünü açan üçlü anlaşmaya varmasını memnuniyetle karşıladı. Liderler, Ukrayna'nın Rus saldırganlığına karşı savunmasına verilen desteğin süresiyle beraber, Ukrayna tahıl ihracatının önündeki Rus kaynaklı engellerin giderilmesinin önemine değindiler. Ege ve Suriye'de istikrarı korumanın öneminden de bahsettiler. Başkan Biden, yapıcı ikili ilişkileri sürdürme arzusunda olduğunu yineledi ve liderler, hükümetler arasında devam eden yakın istişarelerin önemi üzerinde mutabık kaldılar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.