Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dışişleri'nden IKBY'ye hatıra pulu tepkisi!

Dışişleri'nden IKBY'ye hatıra pulu tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, IKBY'ye Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis'e Irak ziyareti anısına hazırladığı pulda, sözde Kürdistan haritasına yer vermesi ve haritaya Türkiye'den de illerin eklenmesine tepki gösterdi. Açıklamada, "IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" denildi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2021 - 14:18

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Papa Fransuva’nın Irakı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye’de bazı illeri de içeren haritanın resmedildiği pulun da yer aldığının görüldüğü belirtildi.

“HADDİNİ BİLMEZLER” 

Açıklamada, “Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irakın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir. Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.