Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı bağışı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı bağışı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola ziyaretinin ardından Togo'ya gitti. Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe tarafından resmi törenle karşılandı. Gnassingbe ile birlikte ortak açıklamada da bulunan Erdoğan, "Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız" dedi

  • Ege Postası
  • 19.10.2021 - 17:16

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, iki ülke milli marşları dinlendi.

AA'da yer alan habere göre, tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Gnassingbe, daha sonra heyetlerini birbirine takdim etti.

Erdoğan ve Gnassingbe, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından, anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE AŞI BAĞIŞINDA BULUNACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile birlikte ortak açıklamada da bulundu. Togo'yla ikili ilişkilerimiz giderek güçleniyor diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı bağışıyla ilgili olarak şunları aktardı: "Türk Konseyi üyesi Azerbaycan ve gözlemci üye Macaristan'ın da katkılarıyla aşıları sizlere ulaştıracağız. Değerli dostum sayın Cumhurbaşkanına ve Togo halkına şahsıma ve heyetime gösterdikleri konukseverlik için teşekkür ediyorum."

Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti: "Afrika'ya ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki, görev süresi boyunca 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdik. Bunlar şimdi daha da artıyor. Şu anda gördüğünüz gibi dün Angola, bugün Togo ve buradan da Nijerya'ya geçeceğiz. Çok kısa bir zaman içerisinde Afrika'da 3-4 ülkeye tekrar geleceğim, tekrar geleceğim, tekrar geleceğim. Değerli dostum Gnassingbe gerçekten FETÖ konusunda hassas. Yoğun bir şekilde biz FETÖ belasından bu ülkelerin, bu dost, kardeş ülkelerin de temizlenmesini istiyoruz. Onların da bu konuda aynı hassasiyet içerisinde olduğunu görüyorum, biliyorum, inşallah bunu başaracağız.

Siyasi, askeri, ekonomik, güvenlik bütün bu alanlara yönelik bizim bölgede, çünkü Togo çok stratejik bir noktada yeri olan bir ülke. Onunla birlikte bu tür adımları atabiliriz. Özellikle de savunma sanayinde beraber atabileceğimiz adımlarımız var. Tarımda yine beraber atabileceğimiz adımlar var. Bunun yanında özellikle bizim terörün bu bölgeye sızmaması için de askeri, güvenlik işbirliği adımlarını da atabiliriz. Değerli dostuma bunu ikili ilişkilerimizde de söyledim. Bu konuda her zaman Togo'nun yanında yer almaya devam edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.