Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çin’de ‘hanta virüs’ nedeniyle bir kişi öldü 32 kişi karantinada

Çin’de ‘hanta virüs’ nedeniyle bir kişi öldü 32 kişi karantinada

Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan corona virüsün ardından bu kez de hanta virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Otobüsle seyahat ettiği belirlenen adamın ölümünün ardından diğer 32 yolcuya da hanta virüs için test yapıldı.

  • Ege Postası
  • 24.03.2020 - 14:58

Çin hükümetine yakınlığıyla bilinen ve İngilizce yayın yapan Global Times'ın haberine göre; Yunnan'dan Shandong'a otobüsle dönen bir kişi hayatını kaybetti ve yapılan testte hanta virus pozitif çıktı. Otobüsteki diğer 32 yolcuya da test yapıldı.

Haberin ardından ‘hanta virüs’ sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Peki hanta virüs, corona virus gibi bulaşıcı m? COVID 19 ile benzerlikleri var mı'

HANTA VİRÜS İNSANDAN İNSANA BULAŞMIYOR

Hanta virus, corona virüsün aksine insandan insana bulaşan bir virus değil. Yapılan araştırmalara göre, bu virüsün bulaşması için kişinin bir kemirgenle ya da kemirgen dışkısıyla temas etmesi gerekiyor.  Uzmanlar, sağlıklı bireylerin hanta virüse maruz kaldıklarında HPS (hanta virüs pulmoner sendromu) riski altında olduğunun altını çiziyor.

HANTA VİRÜS NEDENLERİ

HPS, akciğerlere yerleşen ve insandan insana bulaşmayan bir virüs olsa da kişinin kemirgen dışkısına, idrarına veya kuluçka süresindeki larvalara temas ettikten sonra gözlerine, burnuna veya ağzına dokunması durumunda bulaşıyor.

Kanada Halk Sağlığı Merkezi’nin araştırma sonucuna göre, hanta virüs yemek ya da tükürük yoluyla da bulaşabiliyor. Sıçan ısırıkları ise hanta virüs için belirtilen bir başka neden.

HANTA VİRÜS BELİRTİLERİ

HPS’nin oldukça kısa bir kuluçka süresi bulunuyor ve hastalığın semptomları 1-8 hafta arasında yaşanıyor.

Yüksek ateş, yorgunlukk, şiddetli kas ağrıları, baş ağrısı, şiddetli baş dönmesi, karın ağrısı, ishal ve kusma ise hanta virüsün en yaygın görülen belirtileri arasında yer alıyor. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.