Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu: Savaş, çifte standardı göz önüne serdi

Bakan Çavuşoğlu: Savaş, çifte standardı göz önüne serdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Ukrayna’da yaşanan ve hepimizin karşı çıktığı savaş, çifte standardı da göz önüne serdi. ‘Burası Ortadoğu değil, Afganistan değil neden kan dökülüyor?’ diyenleri de duyduk. Bizim için Harkiv’de dökülen kan ile Halep’te dökülen kan bir. Çünkü bizim medeniyetimiz bunu buyuruyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2022 - 16:30

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda konuştu. Twitter hesabından konuşmasını yayınlayan Mevlüt Çavuşoğlu, öncelikle toplantıyı düzenleyen Pakistan’a teşekkür etti. Çavuşoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“BM Genel Kurulu tarafından geçen hafta Christchurch terör saldırısının yıldönümü, Uluslararası İslam Karşıtlığıyla Mücadele Günü kabul edilmesi, hepimizin ortak başarısı. 2018’de Filistin konusunda kabul edilen tarihi BM Genel Kurulu kararı bir başka başarıdır.

İslam’ın 14 asırlık kültürü, sanatı, ilim ve irfanı yeniden keşfedilmeyi bekliyor. Kudüs, Şam, Halep, Kabil gibi medeniyetlerimizin klasik merkezleri tahrip oldu, kimliklerini yitirdi. Birçok İslam ülkesinin adı savaş ve katliamla anılır oldu.

“SAVAŞ ÇİFTE STANDARDI GÖZ ÖNÜNE SERDİ”

Bugün Ukrayna’da yaşanan ve hepimizin karşı çıktığı savaş, çifte standardı da göz önüne serdi. ‘Burası Ortadoğu değil, Afganistan değil neden kan dökülüyor?’ diyenleri de duyduk. Bizim için Harkiv’de dökülen kan ile Halep’te dökülen kan bir. Çünkü bizim medeniyetimiz bunu buyuruyor.

Türkiye ile anlaşmazlığınız var diye Kıbrıs’taki Batı Trakya’daki Müslümanların haklarına sahip çıkmaktan geri durmak hakkaniyetli olur mu? Uygur Türklerinin durumunu görmezlikten gelmek doğru mu? Müslüman devletler bu ülkelerle sorun yaşasın demiyoruz. Tam tersine, iyi ilişkilerinizi Müslüman toplumların durumunu iyileştirmek için kullanalım diyoruz.

Ümmet olarak tek vücut olursak karşımıza çıkan her engeli aşarız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.