Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu'ndan NYT'ye tepki

Bakan Çavuşoğlu'ndan NYT'ye tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hain saldırının gerçekleştiği İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, New York Times'ın saldırı sonrası yayınladığı bir haberle ilgili soruya, "Terörle mücadelede bunların ikiyüzlülüğünü her seferinde vurguluyoruz. Türkiye'ye gitmeyin diyorlar ama hedeflerine ulaşamamışlardır. Türkiye yüzyılı başlamıştır. Tam tersine daha çok çalışıp daha güçlü bir millet olacağız" yanıtını verdi

  • Ege Postası
  • 18.11.2022 - 15:12

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bombalı terör saldırısının meydana geldiği İstiklal Caddesi’nde, “Her zaman insan hakları, haktan, hukuktan bahseden basın yayın organlarının da bu saldırıya sadece turizm açısından bakması ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, onlar o terör örgütlerini desteklemeyi devam etsinler, silah vermeye, eğitim vermeye devam etsinler. Biz teröristlerin tepelerine binmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, pazar günü bombalı terör saldırısının meydana geldiği İstanbul İstiklal Caddesi’ni gitti ve buraya karanfil bıraktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Türkiye 40 yıldır farklı terör örgütlerinden çok çekti. Ama güçlenerek yoluna devam etti. Halkımızın, özellikle Beyoğlu’ndaki esnafımızın dirayeti bizim en büyük gücümüzdür. Bugün buraya gelerek esnafımızla olan dayanışmamızı da göstermek istedik. Kısa süre içerisinde arkadaşlarımızın aldığı tedbirlerle, Belediye Başkanımızın aldığı tedbirlerle hayat normale döndü. Esnafımız hemen ertesi gün işinin başına geldi.

Bugün şu noktaya gelinceye kadar çok sayıda turist gördük. Uruguay'dan Malezya'ya kadar, Latin Amerika’dan Uzak Doğu Asya’ya kadar, Avrupa'nın farklı ülkelerinden, Körfez ülkelerine kadar Filistin’den Lübnan’a, İran’a kadar her yerden turistler var. Terör saldırısının farklı hedefleri var. Hiçbir hedefe ulaşamayacaklarını da gördüler. Terör örgütlerini Türkiye’den ve komşu bölgelerden temizlemeye devam edeceğiz.

“‘TÜRKİYE’NİN TURİZMİ ETKİLENDİ’ DEMEK İSTİYORLAR”

ABD'de bir gazetenin böyle bir manşet attığını gördük. Terörle mücadelede bunların ikiyüzlülüğünü, çifte standardını her vesileyle vurguluyoruz. Bu terör saldırısını kim gerçekleştirdi; gerçi içeride de var, ‘PKK, PYD, YPG’ diyemeyenler. Bizde de var ama yurt dışında da maalesef bunları tekrar görüyoruz. Çifte standardın ve ikiyüzlülüğün örneklerini sergilemeye devam ediyorlar. Sonuçta, ‘Türkiye’nin turizmi etkilendi’ demek istiyorlar. Bir taraftan da ‘Türkiye’ye gitmeyin’ diyorlar.

Her zaman insan hakları, haktan, hukuktan bahseden basın yayın organlarının da bu saldırıya sadece turizm açısından bakması ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, onlar o terör örgütlerini desteklemeyi devam etsinler, silah vermeye, eğitim vermeye devam etsinler. Biz teröristlerin tepelerine binmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.