Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan'la görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan'la görüştü

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. Azerbaycan da bu süreci destekliyor” dedi. Mirzoyan ise “Bölgedeki barış için çaba göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 12.03.2022 - 12:19

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nda Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında iki bakan ortak açıklama yaptı. Özel temsilcilerin temaslara devam ettiğini söyleyen Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“İlişkilerimizi normalleştirmek için bir süreç başlattık. Özel temsilcilerimizi görevlendirdik. Özel temsilcilerimiz iki defa, Moskova’da ve Viyana’da bir araya geldi. Burada ilişkilerimizi tam normalleştirmek için atılacak adımları görüştüler ve devam ediyorlar. Bugün biz de bunları değerlendirdik. Memnuniyetle söylemek isterim ki biz Güney Kafkasya’da istikrar ve barış için çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımıza da her taraftan destek görüyoruz.

“NORMALLEŞME KONUSUNDA SAYIN MİRZOYAN İLE MUTABIK KALDIK”

Özellikle Türkiye ve Ermenistan arasında atılan adımlar ve normalleşme sürecinden Azerbaycan da memnun. Cumartesi günü Bakü’deydim. Azerbaycan da bu süreci destekliyor. Bölgedeki istikrar hepimizin yararına. Bu yönde adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu konuda Sayın Dışişleri Bakanı'yla da mutabık kaldık.”

Çavuşoğlu’nun ardından konuşan Mirzoyan, şunları kaydetti:

“Öncelikle başkan Çavuşoğlu’nun daveti için teşekkür ederim. Daveti pozitif olarak kabul ettik. İkili ilişkilerin devam etmesi için koşulsuz olarak sürece devam edeceğimizi söyledik. Temsilciliğimiz bu doğrultuda çabalar gösteriyor. Bölgemizdeki barış için çaba gösterme kararımız var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.