Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Akar: Yunanistan şımarık ve pervasız

Bakan Akar: Yunanistan şımarık ve pervasız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) Rütbe Terfi Töreni’nde Yunanistan'ın Türk F-16'larına radar kilidi atmasına ilişkin “23 Ağustos'ta S-300'ler, NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidi altına aldı kötü komşumuz. Bunun görülmesi lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 29.08.2022 - 17:59

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK personeli için Bakanlık’ta düzenlenen Rütbe Terfi Töreni’ne katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende terfi eden 29 General ve Amiral, 31 Subay ve 12 Astsubay yeni rütbe işaretlerini aldı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan habere göre Akar, törende şöyle konuştu:

“Terörle mücadele konusunda TSK olarak bizler kararlıyız. Asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasıyla yapacağımız çalışmamalarla, 40 yıldan beri başımıza musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtaracağız.

Ege’de maalesef kötü komşu habire bizi çeşitli şekillerde taciz ediyor. Şunu açıklıkla bilin: Deniz, Kara ve Hava Kuvvetlerimiz herhangi bir taciz olmadan biz asla taciz yapmıyoruz. Asla. Mutlaka altta kalmayacağız, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz, hiçbir oldu bittiye ‘Evet’ demeyeceğiz. Kesin. Ama biz hiçbir şekilde istikrarı bozmuyoruz. Fakat komşumuz, her vesileyle birtakım şeyler yapıyor.

“KÖTÜ KOMŞU ‘BİZİM HABERİMİZ YOK’ DİYE YALAN VE İNKARA BAŞVURDU”

23 Ağustos'ta bir hadise oldu. Geçmişte hava sahamızı savunmak için, uzun menzilli bölge hava savunma sistemleri için Amerikalılarla görüştük, Patriot Hava Savunma Sistemi’ni istedik, vermediler. Fransızlarla görüştük, SAMP-T istedik, vermediler. Bunun üzerine gittik biz S-400 aldık. Yer yerinden oynadı, ‘Siz nasıl alırsınız’ diye. Şimdi 23 Ağustos'ta bunun bir alt modeli S-300'ler, NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidi altına aldı kötü komşumuz. Bunun görülmesi lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez.

Her tarafa yayımlanmış, planlar programlar yapılmış, 22 Ağustos'ta TSK unsurları, Türk Hava Kuvvetleri unsurları F-16’lara eskortluk edecek. Bunlar belliyken, ‘Bizim haberimiz yok’ diye yalan ve inkara başvurdu bu kötü komşu.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.