Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: ‘Tarihten ders alın’

Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: ‘Tarihten ders alın’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gölcük’te; “6 mil artık gelinebilecek en azami nokta, onun dışında herhangi bir şekilde karasularının yükseltilmesini kabul etmiyoruz. Türkiye’ye hep ‘tehdit’ diyorlar. Türkiye olarak kimseyi tehdit etmedik. Yunanistan’ı hiç etmedik… Diyoruz ki, bu konuda herhangi bir şekilde, Yunanistan’a, yanlış hesap yapmayın. Yanlış yollara girmeyin, yanlış birtakım olaylara, hadiselere, faaliyetlere tevessül etmeyin. ‘Tarihten ders alın’ diyoruz. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan, onlar bazılarına güveniyorlar, onlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın. Hiç unutmayın diyoruz, yanlış hesap, nereden döner, Ankara’dan. Yanlış hesap Ankara’dan döner” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2023 - 11:22

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile bugün Gölcük’te Donanma Komutanlığı’na inceleme ziyaretinde bulundu. Yapımı devam eden Piri Reis denizaltısında incelemelerde bulunan Akar, sonrasında Deniz Harp Merkezi Komutanlığı’nda bahriyelilerle bir araya geldi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Akar, burada şöyle konuştu:

“Türkiye’nin etkinliği ve etki alanı genişlerken doğal olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) görev ve sorumlulukları artmakta, artıyor. TSK ne yapıyor? 85 milyon vatandaşımızın 780 bin kilometrekare vatan toprağını ve bunun semalarının ve denizlerimizin güvenli korunması, hak ve menfaatlerimizin korunması, herhangi bir şekilde oldubittiye müsaade etmemek, herhangi bir şekilde haklarını çiğnetmemek. Bunun için de sadece kendimiz değil, Kıbrıs başta olmak üzere dost, müttefik, kardeş ülkelerin de haklı davalarının yanında olmak bizim aynı zamanda görevimiz.

“BU KAVRAMLARI KULLANMAK SURETİYLE TÜRKİYE’Yİ TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORLAR”

Bizi yayılmacılıkla suçluyorlar. Yeni Osmanlıcılık diye bir kavram icat ettiler, ne olduğunu biz de bilmiyoruz, ‘Yeni Osmanlıcılık, Yeni Osmanlıcılık’ aldı başını gidiyor. Bu konuda, revizyonist politikalar diyor, yani kafa karıştırıcı, özellikle Batı’da basın mensuplarının, siyasi karar vericilerin kafasını karıştıracak şekilde bu kavramları kullanmak suretiyle Türkiye’yi töhmet altında bırakıyor. Ya biz diyoruz ki, istişari görüşmeler, buyurun gelin. Efendim biz diyoruz ki, güven arttırıcı önlemler çerçevesinde bizim yaptığımız görüşmeler, buyurun gelin. İkisini Atina’da yaptık, birini Türkiye’de yaptık. Dördüncüyü bekliyoruz. İki yıl oldu, bekliyoruz, gelmiyorlar. Diğer taraftan, NATO’da herhangi bir kriz çıkmasın diye görüşmeler var. NATO Genel Sekreteri’nin önderliğinde, liderliğinde yapılan çalışmalar. Gelmiyor, üç tane toplantı var, gelmiyorlar. Buna rağmen de bize her türlü ithamda bulunuyorlar. Yalan, yanlış, yani bunların hiçbir aslı astarı yok.

Bütün bunların tahriklerine kapılmadan fakat diğer taraftan da hiçbir şekilde ama hiçbir şekilde bir adım dahi geri adım atmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeden arkadaşlarım, hiçbir hakkımızı çiğnetmeden ne kendimizin ne Kıbrıs’ın, bu konuda azimliyiz, kararlıyız.

6 mil artık gelinebilecek en azami nokta, onun dışında herhangi bir şekilde karasularının yükseltilmesini kabul etmiyoruz. Türkiye’ye hep ‘tehdit’ diyorlar. Ya biz Türkiye olarak kimseyi tehdit etmedik. Yunanistan’ı hiç etmedik. Türkiye güçlü, güvenli, etkin bir müttefik. Ve diyoruz ki, ‘Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak’ diyoruz arkadaşlarım.

“YANLIŞ HESAP ANKARA’DAN DÖNER”

Kıbrıs’ta Garanti İttifak Antlaşmaları var. Bu çerçevede orada bulunuyoruz. Buradaki hakkımızı da sonuna kadar kullanmakta kararlıyız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kuruldu. Mesele, onun tanınması meselesi. Bu çalışmalar sürüyor. Diyoruz ki, bu konuda herhangi bir şekilde, Yunanistan’a, yanlış hesap yapmayın. Yanlış yollara girmeyin, yanlış birtakım olaylara, hadiselere, faaliyetlere tevessül etmeyin. ‘Tarihten ders alın’ diyoruz. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan, onlar bazılarına güveniyorlar, onlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın. Hiç unutmayın diyoruz, yanlış hesap, nereden döner, Ankara’dan. Yanlış hesap Ankara’dan döner.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.