Dolar 32,5413
%-0.02
Euro 34,8889
%0.07
Altın 2.431,070
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'li gazeteci Ukrayna'da öldürüldü

ABD'li gazeteci Ukrayna'da öldürüldü

ABD'nin önde gelen gazetelerinden olan New York Times'ın (NYT) eski muhabiri Brent Renaud, Kiev yakınlarındaki İrpin’de vurularak öldürüldü. Ukrayna Parlamentosu üyesi Rustem Umerov, “New York Times muhabiri Brent Renaud, Ukrayna'nın Irpin kentinde Rus işgalciler tarafından öldürüldü. Başka bir ABD'li gazeteci yaralandı” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.03.2022 - 17:34

Kiev yakınlarındaki İrpin bölgesinde New York Times'ın eski muhabiri Brent Renaud vurularak öldürüldü. Yaralanan diğer gazetecinin hastaneye kaldırıldığını belirten Ukrayna Parlamentosu Üyesi Rustem Umerov, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“New York Times muhabiri Brent Renaud, Ukrayna'nın Irpin kentinde Rus işgalciler tarafından öldürüldü. Başka bir ABD'li gazeteci yaralandı, Kiev’deki Okhmatdyt Hastanesi’ne nakledildi. Teröristler bile asla bu şekilde hareket etmezler.”

CLIFF LEVY: RENAUD, EN SON 2015’TE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Öte yandan NYT Yardımcı Yazı İşleri Müdürü Cliff Levy ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, Renaud’nun son olarak 2015’te kendileri ile çalıştığını, Ukrayna için görevlendirilmediğini bildirdi. Levy’nin açıklaması şöyle:

“Brent Renaud'un ölümünü duyduğumuz için çok üzgünüz. Brent, New York Times'a da geçmişte katkıda bulunan, çok yetenekli bir fotoğrafçı ve film yapımcısıydı. Geçmişte NYT'ye katkıda bulunmuş olmasına karşın, ki en son 2015'teydi, NYT tarafından Ukrayna'da bir göreve atanmamıştı. İlk haberlerin çıkış nedeni ona yıllar önce görevlendirmeyle verilen Times basın kartını kullanmasıdır.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.