Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD ile Rusya krizinde Putin kararını verdi!

ABD ile Rusya krizinde Putin kararını verdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın veya pazartesi günü görüşmeye hazır olduğunu ifade ederek, “İki ülke ilişkilerini korumalı” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2021 - 20:54

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın veya pazartesi günü görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Putin, son dönemde ABD ile artan gerilimle ilgili “İki ülke ilişkilerini korumalı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ABC News'te yaptığı açıklamalar Moskova-Washington hattında gerilim yaratmıştı. Katıldığı TV programında, “Ben Putin'in katil olduğuna inanıyorum” şeklinde açıklama yapan ve 2020 Başkanlık Seçimleri'ne Rusya'nın müdahale etmeye çalıştığını dile getiren Biden'ın sözlerine Moskova'dan yanıt gecikmemişti.

MOSKOVA İLE İLİŞKİLERİNİ KURMAK İSTEMEDİĞİNİ GÖSTERDİ

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, söz konusu açıklamaya ilişkin “Biden açıkça Rusya ve Moskova ile ilişkilerini kurmak istemediğini gösterdi ve bunu dikkate alacağız. Putin'in şu an Rusya'nın Washington büyükelçisiyle görüşme gibi bir planı yok. ABD ile yakın gelecekte ilişkimizi gözden geçireceğiz” demişti. Peskov, Biden'ın açıklamalarını “Çok kötü” olarak değerlendirmişti.

Rus haber ajansı Interfax, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberde Moskova'nın bu açıklamanın peşini bırakmayacağını duyurmuştu. Haberde, Dışişleri Bakanlığı'ndan kaynakların Biden'ın açıklamalarının ardından Washington'dan bir izahat beklediği kaydedilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.