Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD ile Rusya arasında Ankara'da görüşme

ABD ile Rusya arasında Ankara'da görüşme

Reuters, CIA Direktörü Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı'nın Ankara'da bir araya geldiğini açıkladı. Reuters'ın Beyaz Saray'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Burns'ün Rus yetkili ile müzakere amaçlı görüşmediğini, görüşmenin daha çok Rusya'nın nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin bir mesaj gönderme amacı taşıdığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 17:15

Beyaz Saray, CIA Direktörü William J. Burns'ün Pazartesi günü Türkiye'de Rus mevkidaşı ile bir araya geldiğini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi, Burns'ün Ankara'daki toplantısının hiçbir şekilde Ukrayna'daki savaşa yönelik müzakere amaçlı olmadığını söyledi. Ulusal Güvenlik Konseyi, Burns'ün ziyaretinin Rusya'nın nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin bir mesaj gönderme amacı taşıdığını söyledi.

İstihbarat kaynakları yaptıkları açıklamada, Burns'ün Rusya'da 'haksız yere tutuklu' Amerikan vatandaşları mevzusunu da dile getireceği aktarılarak, "Bu görüşme konusunda Ukrayna'ya bilgi verdik. Biz, temel prensibimize sıkı sıkıya bağlıyız: Ukrayna olmadan, Ukrayna hakkında hiçbir şey olmaz" ifadesini kullandı.

Kremlin'in Sözcüsü Dmitri Peskov, görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini henüz doğrulamadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.