Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'den Pfizer/BioNTech aşısı uyarısı!

ABD'den Pfizer/BioNTech aşısı uyarısı!

ABD'den Pfizer ve BioNTech'in güncellenen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına yönelik bir uyarı yapıldı. Aşının bazı yaşlılarda beyin felcine neden olabileceği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2023 - 09:07

Pfizer ve BioNTech şirketlerinin birlikte geliştirdikleri Covid-19 aşısının güncellenmiş versiyonunun bazı yaşlılarda beyin felcine yol açabileceği belirtildi. Uyarı Amerikan Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Merkezi (CDC) ile Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)'den geldi.

"DAHA FAZLA ARAŞTIRILMALI"

Yapılan incelemeler sonucu 65 yaş ve üzeri kişilerin Pfizer/BioNTech'in güncellenmiş aşısını yaptırdıktan 21 gün sonra damar tıkanıklığına dayalı felç olabileceği tespit edildi. Ancak daha büyük kapsamlı çalışmalarda ve diğer ülkelerin veri tabanı incelemesinde böyle bir uyarının çıkmadığı ve konunun daha fazla araştırılması gerektiği kaydedildi.

Pfizer ve BioNTech, yaşlılarda damar tıkanıklığı kaynaklı felç ihtimali hakkında bilgilendirildiklerini açıkladı. Durumun şu aşamada klinik bir risk oluşturmadığı belirtilirken, bilginin kamuoyuyla paylaşılmasının önemine dikkat çekildi. CDC ve FDA insanların aşılarını güncel tutmasını tavsiye etmeye devam ediyor.HABERTURK.COM

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.