Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD-Çin arasında gemi krizi

ABD-Çin arasında gemi krizi

Çin ordusu, USS Curtis Wilbur adlı ABD savaş gemisinin Paracel Adaları yakınlarındaki sulara izinsiz girdiğini duyurdu. Çin'e ait gemi ve uçakların ABD gemisini takip ettiği açıklandı.

  • Ege Postası
  • 20.05.2021 - 10:57

Çin askeri kaynaklarından yapılan açıklamada, ABD’nin Çin’in egemenliğini ihlal ettiği ve bölgesel barış ve istikrara zarar verdiği ifade edildi.

Güney Çin Denizi, ABD ve Çin’in anlaşmazlık yaşadığı pek çok konudan biri. Washington, Pekin’in kaynaklar bakımından zengin suların bazı kesimlerindeki egemenlik iddialarını tanımıyor ve uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendiriyor.

ABD: HAKKIMIZI KULLANDIK

ABD savaş gemileri, Çin’in egemenlik iddialarına karşı bir güç gösterisi olarak son yıllarda artan sıklıkta Güney Çin Denizi’nden geçiyor.

ABD Donanması, Çin’in ardından yaptığı açıklamada savaş gemisinin Çin, Tayvan ve Vietnam’ın egemenlik iddia ettiği Paracel Adaları yakınlarında “seyir hakkını” gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada, “Uluslararası hukuk, tek taraflı olarak izin talep edilmesine veya önceden bildirim zorunluluğu dayatılmasına izin vermemektedir” denildi.

Sözcü

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.