Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD askerlerine verilen bebek hakkında yeni gelişme

ABD askerlerine verilen bebek hakkında yeni gelişme

Afganistan'da ABD'nin çekilmesinin ardından yaşanan kaos sürüyor. ABD şimdiye kadar aralarında 2 bin 500 Amerikan vatandaşının da olduğu toplam 17 bin kişinin ülkeden tahliye edildiğini duyurdu. ABD'nin tahliye uçağında Afgan bir kadın da doğum yaptı. Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nda duvarın üzerinden ABD askerlerine verilirken görüntülenen bebek ise ailesine kavuştu. Öte yandan, Taliban, Rusya aracılığıyla Pencşir'deki direnişçilere gönderdiği mesajda "Çatışma istemiyoruz" diyerek siyasi uzlaşı çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.08.2021 - 15:14

Afganistan'da Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nda duvarın üzerinden ABD askerlerine verilirken görüntülenen bebek ailesine kavuştu.

Gulf Today gazetesinin haberine göre, Pentagon Sözcüsü John Kirby, sosyal medyada Kabil'de havalimanında bir duvarın üzerinden geçirilirken görüntülenen bebeğin durumu hakkında bilgi verdi.

Kirby, "Bahsi geçen görüntüde, bebeğin ailesi askerlerden hasta olduğu için bebeğe bakmalarını istedi" dedi.Bunun üzerine, bir askerin duvarın üzerinden uzanarak bebeği aldığını ve tedavi için götürdüğünü aktaran Kirby, tedavinin ardından bebeğin ailesine teslim edildiğini kaydetti.

Kirby, ABD askerinin bu tutumunu "bir merhamet eylemi" olarak nitelendirdi.

Sosyal medyada yayılan videoda, Amerikalı bir askerin dikenli tellerle çevrili bir duvarın üzerinden uzanarak bir bebeği aldığı ve korumalı yerleşkeye taşıdığı görülüyor.

TAHLİYE EDİLEN KADIN ABD UÇAĞINDA DOĞUM YAPTI

Afganistan'dan tahliye edilen bir kadının, ABD'nin askeri uçağında bebeğini dünyaya getirdiği bildirildi.

CNN'deki habere göre, ABD Hava Kuvvetlerinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kabil'den Orta Doğu'daki bir ABD üssüne tahliye edilen uçaktaki hamile kadının, uçak Almanya'daki Ramstein Hava Üssü için yola çıktığı sırada doğum sancılarının başladığı belirtildi.

Kadının uçuş sırasında düşük hava basıncı nedeniyle komplikasyonlar yaşamaya başladığı ifade edilen açıklamada, pilotun kabin basıncını yükseltmek için alçalmaya karar verdiği, bu sayede annenin hayatının kurtarıldığı aktarıldı.

Açıklamada, kimliği açıklanmayan kadının Ramstein Hava Üssü'ne indikten hemen sonra uçakta bir kız bebek dünyaya getirdiği, anne ve bebeğin durumunun iyi olduğu kaydedildi.

TALİBAN'DAN PENÇŞİR'E ÇAĞRI

Taliban, Pencşir'de ünlü Afgan komutan Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud liderliğindeki direnişçilerle savaş istemidiğini söyledi.

Açıklamayı Rusya'nın Kabil Büyükelçisi Dimitri Zirnov yaptı.

Zirnov, Taliban'ın siyasi kanadından üst düzey bir ismin Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği aracılığıyla Pencşir'deki direnişçilere mesaj gönderdiğini söyledi. Taliban'ın bölgede kan dökülmeden siyasi bir uzlaşıya varılması yönünde çağrı yaptığı bildirildi.

Diğer taraftan, Taliban kendisine bağlı özel kuvvet askerleri olduğu iddiasıyla propaganda görüntüleri paylaştı.

Zabul bölgesinde kaydedildiği belirtilen görüntülerde beyaz üniformalı askerlerin Taliban bayrakları altında ellerindeki Amerikan menşeili silahlarla geçit töreni yaptığı görülüyor.

ABD: SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: TOPLAM 17 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise Afganistan'dan 14 Ağustos'tan bu yana 2 bin 500'ü Amerikan vatandaşı, toplam 17 bin kişinin tahliyesinin sağlandığını açıkladı. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.