Dolar 32,5674
%0.17
Euro 34,7084
%0.13
Altın 2.411,100
%-0.89
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'10 büyükelçi sorunu, büyükelçiler geri adım attığı için çözüldü'

'10 büyükelçi sorunu, büyükelçiler geri adım attığı için çözüldü'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "10 büyükelçi sorunu, büyükelçiler geri adım attığı için çözüldü" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 21:15

Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve ABD tarafından yapılan Osman Kavala çağrısı sonrası yaşanan krizle ilişkin bir açıklamada da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu “10 büyükelçi sorunu, büyükelçiler geri adım attığı için çözüldü” dedi.

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerle de ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, “Doğu Akdeniz'de herhangi bir geri adım söz konusu değil” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

18 Ekim'de Osman Kavala'nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın imzaladığı ortak bir açıklama yayımlandı. Açıklama, ABD, Almanya ve Kanada başta olmak üzere bazı ülkelerin Ankara'daki büyükelçiliklerinin sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

Açıklamada, “Bugün, Osman Kavala'nın tutukluluğunun başlamasının 4. yıl dönümü. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması yoluyla davasında süregelen gecikmeler, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargı sisteminin şeffaflığına gölge düşürüyor. Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak birlikte, Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukukuyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz” şu ifadeler yer almıştı.

Açıklamanın ardından, 10 ülkenin Ankara büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçilerin bakanlığa gitmesinin ardından yapılan açıklamada, “büyükelçilerin uyarıldığı” belirtilmişti.

21 Ekim'de 10 ülkenin Ankara Büyükelçilerinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki açıklamaları sorulduğunda Erdoğan, “Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.