Dolar 32,5869
%0.35
Euro 34,7287
%-0.01
Altın 2.498,520
%0.56
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu davasından 10 yıl hapis!

Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu davasından 10 yıl hapis!

Ankara’da Esra Hankulu’nu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun’a, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2022 - 12:05

Ankara’nın Mamak ilçesinde yalnız yaşadığı evde 5 Ağustos 2021 tarihinde ölü bulunan Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada karar açıklandı. Sanıklardan Ümitcan Uygun’a ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Uygun’un olay günü yanında olan Furkan Gürgil ve Dilan Civelek'e ise 'suç delillerini karartma' suçundan 1 ay 6'şar gün hapis cezası verilerek bu hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Davada Ümitcan Uygun, ‘kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme', Furkan Gürgil ve Dilan Civelek için ise 'suç delillerini gizleme' suçlarından yargılanıyordu.

Dava dosyasına giren Ankara Adli Tıp Kurumu raporunda, olay günü Esra Hankulu ile aynı evde bulunan Ümitcan Uygun, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’in kanında uyuşturucu madde tespit edildiği belirtilmişti.

Ümitcan Uygun, daha önce de Aleyna Çakır’ın ölümüyle gündeme gelmişti. Uygun’a, gerçek adı Sema Esen olan Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin yargılandığı davada da ‘konut dokunulmazlığını ihlal’, ‘tehdit’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme’ ve ‘bilişim sistemine usulsüz girme’ suçlarından 4 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.