Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Telefon dolandırıcılığı! 67 milyon liralık vurgun

Telefon dolandırıcılığı! 67 milyon liralık vurgun

9 ilde düzenlenen operasyonda telefonla aradıkları kişileri polis ve savcı olduklarını söyleyerek dolandıran 36 kişi gözaltına alındı. Toplamda 67 bin liralık vurgun yapan şebekeye bir kişi 50 milyon lira kaptırdı. Çetenin elebaşının bir hacker’dan aldığı bilgilerle hakkında bilgi topladığı mağdurları polis gibi arayıp sözde terör örgütü operasyonu ile kandırdığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 16.06.2022 - 11:31

Telefon dolandırıcılığı yaparak 67 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınanlarla ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde ise toplamda 50 milyon lira dolandırılan mağdur Nevra K.'nın şüphelilerle parayı teslim ettiği anlar ise güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından dün 9 ilde düzenlenen operasyonda telefonla aradıkları kişileri polis ve savcı olduklarını söyleyerek kandırıp, dolandırıcılık yapan çete çökertildi. İstanbul, Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 36 şüpheli İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı.

Şüphelilerin iş kadını Nevra K.'yı polis olduklarını söyleyerek kandırıp 6 ay içinde toplam 50 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi. Nevra K.'nın evlerini, mücevherlerini satarak şüphelilere verdiği öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca Ceren A.'yı da telefonla arayarak 1 milyon lirasını aldıkları belirlendi.

BİLGİLERİ HACKER’DAN ALMIŞ

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Şanlıurfalı çetenin elebaşı M.Ç.’nin dolandırdıkları kişinin banka, telefon, nüfus, elektronik posta ve bankacılık şifrelerinin de yer aldığı bilgileri bir hacker’dan (bilgisayar korsanı) satın aldığı ortaya çıktı. Çete bu bilgiler ışığında iki kadın hakkında istihbarat topladı. Sözde polis olarak da görüşmeyi bizzat elebaşı M.Ç. yaptı. M.Ç. dolandırdığı iki kadını da FETÖ ile korkuttu. Gözaltına alınacaklarını ve tüm malvarlıklarına el koyulacağını söyledi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ÖLDÜREBİLİR" TEHDİDİ

Görüşmeleri yaptığı sırada Şanlıurfa’da olan M.Ç., Nevra K.’yi ikna ettikten sonra İstanbul’a doğru cipiyle yola çıktı. Yanında eşi S.A.V. ve M.A. da vardı. M.Ç. yol boyunca Nevra K. ile konuşmayı sürdürdü. Bu sırada çetenin bazı elemanları da Nevra K.’nin evini gözlüyordu. M.Ç., kadını “Sizi koruyoruz. Keskin nişancı polisler sizin evinizin çevresinde. Terör örgütü operasyonu fark ederse sizi öldürebilir” diye korkuttu. Çeteye toplamda 50 milyon lira kaptıran Nevra K., M.Ç.’ye operasyonun durumunu sorduğunda, “Yüce Türk milleti yaptığınız hizmetler için size minnettar” cevabını aldı. Çetenin Nevra K. ile son irtibatı da bu telefon görüşmesi oldu.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde ise Nevra K.'nın alışveriş merkezinde şüpheliyle buluşup bir miktar para verdiği görüldü. Şüphelilerin dolandırıcılık parasıyla aldıkları lüks otomobil ve evlere de polis tarafından el kondu. Yetkililer şu ana kadar 15 adet lüks araç, 8 milyon lira değerinde bir konut, bir benzin istasyonu, 1 kadın kuaförü, 20 adet taşınmaz tapusuna el konulduğunu söyledi.

Yetkililer toplam 43 hedef şahsın bulunduğu operasyon kapsamında firar olan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söylediler.

"ÖLÜM GİBİ BİR ŞEY"

Yaşadıklarını anlatan Nevra K. "Ölüm gibi bir şey. Bir kere herkese olan güveninizi kaybediyorsunuz. Bu korkunç bir şey. Bu olaydan sonra bir tek devlete güvenme dışında yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Emniyet’e güvendim. Onlar da beni boşa çıkartmadılar. Paramı geri almak için umutluyum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.